22 / 07 / 2024

Kredisi olan biri yeni kredi çekebilir mi

Kredisi olan biri yeni kredi çekebilir mi

Her bankanın tahsis sistemi ve kredi işlemlerine bakış açısı farklılık gösteriyor. Farklı bankaların şartlarını kıyaslamadan kredi işlemlerine başlamak en doğru seçim olmayabilir.

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg'in gayrimenkulleri çok konuşuluyor! İşte ünlü milyarderin mülkleri!

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Mark Zuckerberg'in yüzlerce dönümlük arazisi ve o arazilerin üzerinde de ek çok evi var. Ünlü milyarderin Hawaii'deki kıyamet sığınağından göl evine ve devasa malikanelere uzanan mülkleri.

Konut kredilerinin aylık taksitleri tek tek hesaplandı! 500 bin TL'lik kredinin aylık ödemesi ne kadar?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde bankaların konut kredisi faiz oranları da ev sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmüyor. Peki 500 bin TL konut kredisi çeken biri aylık ne kadar taksit ödüyor?

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Enflasyonun 2022 yılı başından bu yana hızlı yükselişi pek çok kişiyi borç sahibi ederken, bankalara borçlarını ödeyemeyip kara listeye girenler çifte mağduriyet yaşıyor. Peki kara listeye girmiş olan biri kredi çekebilir mi? Kara listedeki birinin kredi çekmesinin yolu var mı?

98 engelli raporu olan biri araç alımında yüzde kaç indirim alır?

Engelli vatandaşlar, ÖTV’siz araç alma haklarına sahiptir. Bu doğrultuda engelli bireyler araç alımına dair bazı sorular soruyor. İşte detaylar!

BDDK'dan yeni kredi kararı: Derecelendirme zorunluluğu kaldırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 500 milyon lira ve üzeri sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi için derecelendirme kuruluşu ile geçen yıla kadar sözleşme imzalaması zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

300 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi kullanarak hayallerine kavuşuyor. Peki, 300 bin TL konut kredisi alan biri aylık ne kadar taksit öder? İşte bankaların konut kredisi ödeme tabloları...

Konut kredisi faiz oranları değişti! İşte son durum!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri olan konut kredisi ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki, en uygun konut kredisini hangi banka veriyor? İşte detaylar...

SGK borcu olanlar dikkat! Faizin yüzde 90'ı silinecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanvekili İsmail Yılmaz: “1200 lira prim ana para borcu, 3 bin 580 lira gecikme faizi olan biri, peşin öderse sadece 81 lira faiz ödeyecek. Yani faizin yüzde 90’ı silinmiş olacak” dedi.

Uygun fiyatlı ev almak isteyenler dikkat! Konut kredisi faizleri ne oldu?

Koronavirüs salgını sürecinde olumsuz etkilenen emlak ekonomisinin yeniden hareketlenmesi amacıyla atılan adımlardan biri olan konut kredisi faizlerindeki indirim, Haziran'ın sonu ve Temmuz ayının ortalarında konut satışlarında ciddi artışa sebep oldu. Peki, 0.74 faizle konut kredisi şartları neler?

Galata Kulesi'nin kardeşlerinden biri yıkılma tehlikesi yaşıyor!

İstanbul'un tamamlayıcı tarihi eserlerinden olan Galata Kulesi'nin bilinmeyen iki kardeşinden biri çökme riski taşıyor. Diğer kule ise Özel Fransız Saint Benoit Lisesi'nin bahçesinde olduğu için korunuyor...

Kamu bankalarından İstihdam Odaklı İşletme Kredisi!

Kamu bankaları tarafından  ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirildi.

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Kamu bankaları kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü. Peki kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

Kredisi olan biri yeni kredi çekebilir mi Haberi

Kredisi olan biri yeni kredi çekebilir mi

Faiz ve maliyet oranı 

Kredi kullanım kararı verirken sadece faiz oranını sormanız sizler için yanıltıcı olabilir. Bunun nedeni, faiz dışı alınan ücretlerin ne kadar olduğunun hesaba katılmamasıdır. Bu ücretleri ve masrafları hesaba katan nihai oran, maliyet oranıdır. Bu yüzden, bankaları kıyaslarken maliyet oranına göre karar vermeniz daha doğru olur.

Dosya masrafının ne kadar olduğu ve içerisinde hangi masrafların yer aldığı 

2014’ün dördüncü çeyreğinde çıkan yasalar ile birlikte dosya masraflarında çeşitli düzenlemeler yapılsa dahi bankalar hala masraf almaktadır. Ve dosya masrafı içerisinde hangi kalemlerin yer aldığını öğrenmeniz faydalı olacaktır.

Hangi sigortaların zorunlu olduğu, ücretleri, ve kapsamları 

Kredi türüne göre bankalar çeşitli sigortaları zorunlu tutabiliyorlar. Örneğin DASK ve Konut sigortası bütün bankalarda zorunlu sigortalardır. Fakat bankalar hayat sigortası, BES, ferdi kaza gibi sigortaları da zorunlu tutabiliyorlar....