02 / 05 / 2024

krediye uygun arsa özellikleri

krediye uygun arsa özellikleri

Bankalar, arsa sahibi olmak isteyen kimseler için arsa kredisi paketleri üretiyor. Ancak, sadece krediye uygun arsalar bu paketten yararlanabiliyor. Peki krediye uygun arsa ne demek?

Konut alamayan arsa ve tarlaya yöneldi, fiyatlar rekor kırdı!

Konut fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki yükselişin etkisiyle yatırımcılar bütçelerine uygun arsa ve tarlalara yönelmeye başladı.

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

Emlak piyasasında yine dolandırıcılık olayları gündeme geldi. Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara bir son dakika uyarısı yapıldı. İşte o açıklama...

En uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek! Hem özel hem kamu! Krediye erişimde yeni dönem resmen başlıyor!

Son zamanlarda gündemde yer alan finansmana erişimde yaşanan sorunun giderilmesine yönelik yeni dönem başlıyor. Yeni düzenle birlikte en uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek, işte ayrıntılar...

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’

Teknik direktör Bülent Uygun ile arkadaşlarını "kelepir arsa" vaadiyle dolandırıp milyonlarca TL’lik vurgun yaparak kayıplara karışan Ulaş Birihan'ın yargılandığı davada eşi Derya Birihan ifade verdi. Birihan, “Uygun’a evimizi devrettim. Fakat, kapıma mafya gönderdi” dedi.

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Milli Emlak'tan 6 bin TL'ye arsa sahibi olma fırsatı: İhale detayları neler?

Son dönemde uygun fiyatlı arsa satışlarıyla büyük ilgi çeken Milli Emlak, yeni ilanlarını duyurmaya devam ediyor. Son ilanlarında 6 bin lira gibi uygun fiyatla yatırım fırsatı sunan Milli Emlak, satış detaylarını da paylaştı. İşte, konuyla ilgili önemli detaylar haberin devamında...

Uygun fiyatlı ev alabilmenin tek yolu yeni arsa üretiminden geçiyor!

Sektörün yeni konut üretebilmesi için arsa üretilmesi gerektiğini söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı  Gülçin Okay, vatandaşların yeni ev alabilmeleri ve inşaat firmalarının da uygun fiyatlarla ev yapabilmesinin tek yolu yeni arsa üretilmesinden geçtiğini söyledi. 

TOKİ'den ucuz arsa alma fırsatı! 11 ilde tamı tamına 69 arsa KDV'siz satılacak! İşte peş peşe açıklanan iller...

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı. Uygun fiyata arsa almak isteyenlere ise müjde TOKİ'den geldi. TOKİ, İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da listede yer aldığı 11 kentte 69 adet arsayı satışa çıkardığını duyurdu. İşte detaylar...

Uygun faiz oranları ile siz de bu bankanın araç kampanyasını kaçırmayın! 100 bin TL için kampanya detayları!

Uygun faiz oranlarıyla yüksek miktarda taşıt kredisi almak isteyenlere TEB'ten cazip bir fırsat geldi. Bu araç kampanyası 100 bin TL tutarında olup uygun faiz ve vade oranlarıyla sunulmaktadır. Araç sahibi olmak isteyenlere özel olarak sunulan bu krediye ayrıca başvurmak da oldukça kolay.

Milli Emlak'tan uygun fiyatlı arsa ihalesi: Büyük fırsat kaçırılmamalı!

Milli Emlak tarafından satışa sunulan uygun fiyatlı arsalar, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Kırşehir'in Akçakent ilçesinde satışa çıkarılan bir arsa için düzenlenecek ihale, dikkat çekici bir fırsat sunuyor. Tahmin edilen ihale bedeli ₺5.000,00 olarak belirtilmiş.

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Birikmişi olanlar yaşadı! Milli Emlak’tan her keseye uygun arsa!

Milli Emlak İzmir Buca’dan arsa satışı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

krediye uygun arsa özellikleri Haberi

krediye uygun arsa özellikleri

Krediye uygun arsa ne demek?

Bankalar, arsa sahibi olmak isteyen kimseler için arsa kredisi paketleri üretiyor. Kimi bankalar, arsa değerinin yüzde 50'sine kredi verirken, kimi bankalarda ise bu oran yüzde 60'a çıkabiliyor.


Ancak kredi kullanılacak arsanın bazı koşullara uygun olması bir diğer ifade ile "krediye uygun arsa" olması gerekiyor. Aksi halde, arsaya kredi verilmiyor. Peki krediye uygun arsa ne demek? Krediye uygun arsa nasıl olur?


Krediye uygun arsa özellikleri..

Bir arsaya kredi çekilebilmesi için arsanın sahip olması gereken kriterler, bankadan bankaya farklılık gösteriyor.


Alınacak olan arsanın belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması gerekiyor. Buna karşın bazı bankalarda, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınabiliyor. 


Krediye konu arsa üzerine ipotek tesis edilerek kullandırılıyor ve ayrıca bir kefil...