02 / 05 / 2024

Kripto para eleştirileri

Kripto para eleştirileri

ABD`de Demokrat Senatörü Elizabeth Warren,  kripto paraların finansal eşitliği sağlayabilecek bir borsa olmadığını dile getirdi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'den kripto para eleştirisi!

Kripto paralara yönelik sert eleştiride bulunan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, kripto paraların yüzde 95'i için dolandırıcılık olduğunu söyledi. 

Kripto para birimleri emeklilik planlarına dahil edilmeli mi?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen son zamanlarda sık sık gündeme gelen  kripto para birimlerinin emeklilik planlarına dahil edilmek için “çok riskli” bir yatırım olduğunu ve Kongre tarafından ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan flaş kripto para raporu!

Kripto para birimlerinin kullanım alanının günden güne artması ile kripto paraların ele alınması konusunda üst düzey kurumları harekete geçirdi.

Bitfinex'in hacklenmesiyle çalınan 3,6 milyar dolarlık kripto paralar ele geçirildi!

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsası Bitfinex'in 2016 yılında hacklenmesi esnasında çalınmış olan yaklaşık 3,6 milyar dolar değerine sahip kripto paranın ele geçirildiğini belirtti.

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!

Hatay'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen 23 kripto para üretim cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak toplamda 2 kişi gözaltına alındı.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

WhatsApp kripto para transfer özelliğini ABD'de hizmete açtı!

WhatsApp, kripto para transfer özelliğini ABD'de sınırlı sayıda kullanıcısının hizmetine sundu.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

Kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken uyarı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde kripto para piyasalarını kaleme aldı. İşte Sevilay Yılman'ın 'Çok önemli bir uyarı: “Kripto para akıl sağlığını bozuyor”' başlıklı yazısı...

CIA'dan kripto para hamlesi!

CIA Direktörü William J. Burns, kripto para erişimleri için çalışmalarını genişlettiklerini dile getirdi. 

Kripto para vurgunu yapan Bitrota'nın sahibi yakalandı! 

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu yaptığı iddia edilen Bitrota'nın sahibi K.A Antalya'da gözaltına alındı.

Kripto para borsası BitMart'ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Kripto para borsası BitMart'ın siber saldırıya maruz kaldığı ve 196 milyon dolarlık varlığın çalındığı açıklandı. BitMart CEO’su Xia, askıya alınan para çekme işlemlerine yarından itibaren başlanacağını ve zararların giderileceğini duyurdu. 

Kripto para eleştirileri Haberi

Kripto para eleştirileri

ABD'de Demokrat Senatörü Elizabeth Warren, kripto paraların finansal eşitliği sağlamaya yönelik gerçek bir yol olmadığını belirtti. Sabah'ta yer alan habere göre; Warren, kripto  para sektörünün varlıklı kesimlerin Bitcoin sahiplik oranlarının çok daha yüksek olmasıyla eleştirdi.



Senatör Warren, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Finansal sistemi sadece varlıklılar için değil, herkes için çalışan bir sistem haline getirecek gerçek çözümlere ihtiyacımız var" dedi

Warren, "Kripto sektörü, kriptonun finansal tabana yayılmanın yolu olduğunu iddia ediyor, ancak Bitcoin sahipliği dolar sahipliğinde yüzde 1'deki kesimde yoğunlaşmış durumda" ifadelerini de kullandı.

Kripto paralara yönelik tasarının ayrıntıları ortaya...