30 / 04 / 2024

kruvaziyer turizmi projeleri

kruvaziyer turizmi projeleri

Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor. Türkiye'ye kruvaziyer ile gelen turist sayısı ülke genelinde geçen yıla göre yüzde 22,3, Antalya'da ise yüzde 6,6 azaldı.

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel!

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel takıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: " Ortadoğu, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar, kruvaziyer gemilerin rotasını değiştirdi"dedi.

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı!

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre,Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi.

Trabzon kruvaziyer turizminde iddialı!

Trabzon kruvaziyer turizminde de iddialı. Doğası, kültürel yapısı ve de coğrafi zenginlikleriyle Türkiye' nin önemli merkezlerinden Trabzon, kruvaziyer turizminde de artan turist sayısıyla dikkati çekiyor...

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Antalya'nın vizyon projeleri ticareti canlandıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı, Nekropol, Balbey, Kent Müzesi projeleri ile Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı Sahili vizyon projelerinin esnafın ticaretini canlandıracağını söyledi.

Bolu'da doğa turizmi için eylem planı masaya yatırılacak!

Bolu'da doğa turizmini canlandıracak projeleri hayata geçirmek için 'Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı' hazırlanıyor.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

Yalova'da ulaşım projeleri turizmi artırdı!

Yalova, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul - Bursa - İzmir Otoyolu projeleri ile özellikle turizm yatırımlarının odağı haline geldi. Yalova'da yatak kapasitesi yüzde 23 arttı.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

kruvaziyer turizmi projeleri Haberi

kruvaziyer turizmi projeleri

Türkiye'ye kruvaziyerle gelenlerin sayısı düşmeye devam ediyor.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü.


Yılın 8 aylık döneminde Antalya, Alanya ve Kaş limanlarının yolcu sayısı da yüzde 6,6 düşerek 135 bin 336 kişiden, 126 bin 359 kişiye geriledi.


Bu dönemde Antalya Limanı yolcu sayısı 119 bin 378'den 117 bin 392'ye, Alanya Limanı yolcu sayısı da 15 bin 750'den 8 bin 768'e geriledi.


Diğer yandan Türkiye'nin en çok yolcu çeken limanı olan Kuşadası, 8 aylık dönemde yüzde 2 azalarak 352 bin yolcuya düşerken, yüzde 31 gerileyen İstanbul da 288 bin kişiye indi.


Yüzde 53 gerileyen İzmir'in...