25 / 07 / 2024

kso sanayi müzesi müzesi projesi

kso sanayi müzesi müzesi projesi

Konaklardan biri ayakta duramayacak kadar kötü durumda olduğu için yıkılmış, 18 numarada yer alan bir diğer konakta ise kurtarılabilir bölümlerinin tespit edilmesi için çalışma başlatılmıştı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Bursa’ya Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi!

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Antalya Dokuma Fabrikası'nda sanayi müzesi kurulacak!

Dönemin Cumhurbaşkanı Bayar ve Başbakan Menderes’in 1956’da açılışını yaptığı Antalya’nın ilk sanayi tesisi Dokuma Fabrikası müze oluyor.

Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi çalışmalarında son durum!

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler’i ziyaret ederek, fuar ve kongre merkezi, yeni hizmet binası projesi, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ndeki çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Amasya'da Aşıklar Müzesi açıldı!

Amasya'da ilginç işler yapılıyor. Aşıklar Müzesi açıldı. Şimdi Türkiye'nin ilk Irmak Şişirme projesine başlanıyor. Sanayi için yer sorunu var. TİGEM'den yer istiyorlar.

Türkiye'nin ilk Mobilya Ağaç Müzesi İnegöl'de açıldı!

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan İnegöl Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açıldı...

Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi İzmit'te açılıyor!

Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki SEKA Kâğıt Fabrikası, Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi olarak hizmete açılıyor. Üretimde kullanılan tarihi makineler onarılarak müzede sergilenecek.

Taksiyarhis Kilisesi, Rahmi Koç Sanayi Müzesi olarak kapılarını açtı!

Ayvalık Ali Bey Adasında 1873 yılında Rum Ortodoks cemaati tarafından Metropol Kilisesi olarak inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, 2 yıllık onarımın ardından Rahmi Koç Sanayi Müzesi olarak kapılarını halka açtı.

4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde!

Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi Lif – Tekstil Sanatları etkinlikleri projesinin 2013 – 2014 dönem programında gerçekleştirilen son sergisi olan ‘4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde büyük ilgi gördü.

Mobilya Ve Ağaç Sanayi Müzesi'nin temeli atıldı!

Mobilyanın başkenti İnegöl'de kentin modern bir yüz kazanması için çalışmalar devam ederken, dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak olan İnegöl Mobilya Ve Ağaç Sanayi Müzesi'nin de temeli atıldı...

Trabzon Kent Müzesi projesi için protokol imzalandı!

Trabzon Kent Müzesi Projesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında protokol imzalandı. TTSO'nun elinde yaklaşık 150 parça eser bulunuyor...

kso sanayi müzesi müzesi projesi Haberi

kso sanayi müzesi müzesi projesi


İzmit Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sonrasında değer kazanan Kapanca Sokak’ta bulunan iki konak Kocaeli Sanayi Odası tarafından satın alınmıştı.


Konaklardan biri ayakta duramayacak kadar kötü durumda olduğu için yıkılmış, 18 numarada yer alan bir diğer konakta ise kurtarılabilir bölümlerinin tespit edilmesi için çalışma başlatılmıştı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın odalara ve sivil toplum kuruluşlarına konak satın alıp restore edilmesi yönündeki çağrısı sonrasında satın alınan konakların KSO tarafından yeniden inşa ettirileceği öğrenilmişti. KSO Yönetim Kurulu’nun binaların birini sosyal tesis ve toplantı binası olarak kullanmayı, bir diğer binayı ise Kocaeli Sanayi Müzesi olarak tefriş etmeyi istediği kent kulislerinde konuşuluyordu. Aradan aylar geçti ancak binalarla ilgili net bir çalışma ortaya konmadı. Anıtlar kurulunda yaşanan kimi bürokratik gecikmelerin projenin yapım süresini uzattığı, bürokratik engeller...