08 / 05 / 2024

küçük otellere turist ilgisi

küçük otellere turist ilgisi

Küçük Oteller Derneği'nin, 34 farklı destinasyonda 300'e yakın üyesiyle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre, 2014 yılının ilk 6 ayında, Avrupalı ve Amerikalı gezgin turistler, rotayı küçük otellere çevirdi.

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Migros'ta Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü!

Migros’un eylül ayına özel düzenlediği indirim kampanyası devam ederken, vatandaşların indirimlere yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bu kapsamda, Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü. İşte 3 Eylül 2023 Migros fiyat listesi..

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Los Angeles'ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!

ABD'nin Los Angeles kentinde yaklaşık olarak 40 bin evsizin otellere yerleştirileceği belirtildi.

İstanbul Kart'ta yeni dönem! O kartlardan artık ücret alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bundan sonra resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanacağını duyurdu. Böylelikle turist ve göçmenler ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak.

küçük otellere turist ilgisi Haberi

küçük otellere turist ilgisi

Küçük Oteller Derneği'nin, 34 farklı destinasyonda 300'e yakın üyesiyle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre, 2014 yılının ilk 6 ayında, Avrupalı ve Amerikalı gezgin turistler, rotayı küçük otellere çevirdi. Türk misafirperverliğini en üst düzeyde kaliteli hizmetle sunan küçük otellerde, bu yılın ilk 6 ay doluluğunda, bir önceki yıla oranla %5 ile % 10 arasında artış yaşandı. Almanya, Belçika, İtalya, İsveç, Yunanistan. Amerika, Rusya, Japonya gibi dünyanın dört bir yanından turistler, daha samimi ve duygusal buldukları küçük otellere yöneldi. 


Doluluklar, yılın 2. yarısında da devam edecek 


Ramazan Bayramını yüksek doluluklarla geçiren küçük otelleri, 2014'ün 2. yansında da başarılı bir sezon bekliyor. İstanbul, Antalya, Alaçatı, Kapadokya, Bodrum gibi ülke genelindeki küçük otel yöneticileri, yılın 2. yansında da, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerden...