06 / 05 / 2024

küçükçekmece belediye binası

küçükçekmece belediye binası

Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğine sahip Küçükçekmece Belediyesi hizmet binası, ‘’Uluslar arası Aydınlatma Tasarım Yarışması’’nda dünya üçüncüsü oldu.

İBB raylı sistemler ekibi Küçükçekmece Belediye binasını inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Avrupa Bölge Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasına sahip olma özelliği taşıyan Küçükçekmece Belediye binasını gezerek, incelemelerde bulundu.

Küçükçekmece Belediye binası enerji tasarrufu sağlıyor!

Küçükçekmece belediye binası Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyor. Doğa dostu yeşil binayı diğer binalardan ayıran en önemli özelliği ise birçok konuda enerji tasarrufu sağlaması.

İsveçli mimarlar Küçükçekmece Belediye binasını gezdi!

Çeşitli ülkelerden gelen mimari gruplar, Küçükçekmece Belediyesi'nin Halkalı 'da bulunan Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğine sahip yeni binasını ziyaret etmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası yakında hizmete giriyor!

Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediye binası yakında hizmete giriyor. Çatısı ve cephesi yeşille donatılacak binada yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanacak...

Küçükçekmece Yeşil Belediye Binası 2013 yılında tamamlanacak!

Halkalı Merkez Mahallesi’nde yapılması planlanan yatırım, Türkiye nin ilk doğa dostu, yeşil sertifikalı kamu binası olacaktır. Binada doğal aydınlatma ve minimum karbondioksit salımı yapılması planlanmaktadır.

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yerine meclis binası yapılacak!

30 Ekim'de İzmir depreminde orta derece hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılıp, yerine meclis binası yapılmasına karar verilmişti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Altan Altın, bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.

Depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım kararı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada şehirde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılarak yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yapılacağını duyurdu.

Büyükçekmece için yeni projeler hazırlanıyor!

Büyükçekmece Belediye personeli yeni projeler geliştirmek için Avrupa İşletmeler Ağı ve Teknopark Sorumluları ile belediye hizmet binasında buluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye binasına yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede aldı.

Büyükçekmece Kumburgaz'a yeni okul!

Türk milli eğitime kazandırdığı sayısız okul sayesinde "Okulcu Hasan'' olarak anılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kumburgaz'a yeni bir okul daha kazandırdı.

Küçükçekmece'nin çehresini değiştirecek projeler yükseliyor!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “İlçede yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek projelerimiz hız kesmeden devam ediyor” diyerek açıklamalarda bulundu. 

Büyükçekmece dönüşümle yenileniyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öncülüğünde ilçede devam ettirilen Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürerken, risk arz eden binalar yerlerini güvenli ve modern binalara bırakıyor.

Büyükçekmece’de çatılar için devrim gibi karar!

Büyükçekmece Belediye Meclisinde alınan kararlar ilçe genelindeki yapıların çatı örtüsüne şehir estetiğine katkı sağlayacak yeni bir düzenleme getirildi.

Büyükçekmece belediye bütçesinin yüzde 60'ı yatırımlara!

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 yılı bütçesi 377 Milyon TL olarak belirlendi. Bu tutarın yüzde 60'ı yatırımlar için ayrıldı.

küçükçekmece belediye binası Haberi

küçükçekmece belediye binası

Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğine sahip Küçükçekmece Belediyesi hizmet binası, ‘’Uluslar arası Aydınlatma Tasarım Yarışması’’nda dünya üçüncüsü oldu.


Dünya  aydınlatma sektörünün önemli yayın kuruluşlarından ‘MondoArc’ dergisi önderliğinde yapılan yarışmada Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası, ‘Düşük Bütçeli Cephe Aydınlatması’ tasarımı  kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.


“BİNAMIZ ÖRNEK OLMALI”


Sektörün önemli tasarımcılarından oluşan jürinin ön seçimi sonrasında finale kalarak, dünya üçüncüsü olan Küçükçekmece Belediyesi binasının aldığı ödül hakkında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Küçükçekmece Belediye binası ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca böyle bir ödüle layık görülmek de bizi çok gururlandırdı. Bu projenin tüm belediyelere örnek olmasını diliyorum” dedi.


‘KARANLIKTA PARLAYAN BİR KANDİL’


Küçükçekmece Belediye binası, Türkiye'nin ilk BREEAM sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyor. Binanın cephe aydınlatması, belediyenin çalışmasındaki şeffaflık anlayışına...