04 / 05 / 2024

Küçükçekmece Çevre Koruma Proeleri

Küçükçekmece Çevre Koruma Proeleri

Atık suların akması yüzünden büyük kirlilik yaşayan Küçükçekmece Gölü'nü kurtarmak için yapılan Firüzköy atık su tüneli tamamlandı. Tünel sayesinde Küçükçekmece Gölü'nün kirklenmesinin önüne geçilmesi planlanıyor...

Emlak Konut GYO Küçükçekmece Halkalı projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Küçükçekmece Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatları ile Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi kapsamındaki; 1463 Ada 1 Parsel Spor Tesis Alanı İle Ada İçi Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Küçükçekmece Fatih Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi Fatih Mahallesi, III. Derece Arkeolojik Sit Alanını Kapsayan Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Büyükçekmece’de ruhsat verilen 13 ve 14 katlık konut projesine tepki!

Büyükçekmece'deki yazlık bölgesinde 13 ve 14 katlı binaların inşa edilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi...

Küçükçekmece'de bir milyon metrekarelik alan imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının İstanbul Küçükçekmece Gölü kıyısındaki bir milyon metrekarelik bölgenin yapılaşmaya açılmasına ilişkin ‘iptal’ kararını yok saydı. Planla dev arazi imara açıldı. 

Avcılar ve Küçükçekmece'de bulunan kumsal bölgeler doğal sit alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Avcılar ve Küçükçekmece için önemli bir karara imza attı. Kumsal bölgesi doğal sit ve nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi.

Küçükçekmece'de 4.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Küçükçekmece'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.

TOKİ'den Büyükçekmece'ye ucuz konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Büyükçekmece’de alt gelir grubu vatandaşlara yönelik bir sosyal konut projesini hayata geçireceklerini müjdeledi...

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanı imar planı askıda!

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı Kara Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece'deki 24 milyon liralık yatırım hizmete açıldı!

İBB'nin Büyükçekmece'de hayata geçirdiği 24 milyon liralık altyapı, çevre ve spor yatırımları hizmete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Küçükçekmece Kanarya'da kentsel dönüşüm projesi anlatıldı!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Kanarya Mahallesi 5011 sayılı parselin kentsel dönüşüm uygulamalarını mahalle sakinlerine anlattı.

TOKİ Küçükçekmece cami ve ticaret merkezleri ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul Küçükçekmece, Halkalı Atakent Mahallesi cami ve ticaret merkezleri inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün yapılacak.

Küçükçekmece Çevre Koruma Proeleri Haberi

Küçükçekmece Çevre Koruma Proeleri

Uzun süredir kirlilikle boğuşan ve büyük bir çevre felaketine sahne olan Küçükçekmece Gölü için beklenen haber geldi. Bir zamanlar turnadan kızıl kanata, kefalden levreke kadar birçok balık türünün yaşadığı, ancak plansız yapılaşma ve ihmal nedeniyle adeta atık su deposuna dönüşen göl, eski güzel ve temiz günlerine geri dönecek. 


Küçükçekmece Çevre Koruma Proeleri'nden biri olan Firüzköy Atık Su Tüneli inşaatı sona erdi. 

Proje sayesinde gölün kuzeyinden ve Saz lidere havzasından kontrolsüz olarak gölü kirleten atık sular, kolektör ve tüneller vasıtasıyla Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ne yönlendirilecek. 


Küçükçekmece Gölü'nü besleyen ve uzun süredir adeta birer atık su kanalına dönüşen Nakkaşdere. Eşkitıoz ve Sazlıdere'nin suları, bu tesiste arıtılacak. Projenin yaklaşık 47 milyon TL'ye mal olduğunu belirten İSKİ yetkilileri, 4 bin 270 metre uzunluğundaki...