07 / 05 / 2024

Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı

1981 yılında Küçüksu Kasrı'nın denize kaymaması için Küçüksu İskelesi kapatılmış. Boğaz vapurlarının uskurlarının denizde oluşturduğu sarsıntı ve akıntıların Küçüksu Kasrı'nı tehdit etmesi yüzünden kapanan İskele, plaj olarak kullanılmaya başlanmış.

1980 yılında Küçüksu Kasrı denize kayıyormuş!

1980 yılında Anadoluhisarı'ndaki tarihi Küçüksu Kasrı denize doğru kayıyormuş. Kasrın yanında bulunan Küçüksu İskelesi'nin onarımı nedeniyle kasrın çeşitli bölümlerinde çökme tehlikesi baş göstermiş. Özellikle alt kısımlarındaki duvarlar tamamen çatlamış.

1978 yılında Küçüksu'daki piknik alanı yat limanı olmuş!

1978 yılında Küçüksu Kasrı yanındaki piknik alanı yat limanı olmuş. Yat sahipleri kış mevsiminde yatlarını koyacak yer bulamayınca ilgililer Küçüksu Kasrı yanındaki dere yatağını bu işe ayırmışlar.

Beykoz'da çalışmaları inceleme gezisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye tarafından yürütülen çalışmaları yerinde incelediler. İkili inceleme sırasında esnaf ve vatandaşla sohbet etti...

Saray, köşk ve kasırlar artık haftanın 6 günü açık!

Dolmabahçe ve Beylerbeyi dışındaki saray, köşk ve kasırlar haftanın 5 günü yerine 6 gün açık olacak -Bahçe bileti uygulamasıyla Dolmabahçe Sarayı'nın bahçeleri de gezilebilecek

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Üsküdar Belediyesi beş katlı bina ve dört arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ahmediye, Murat Reis, Validei Atik, Güzeltepe ve Küçüksu'da yer alan beş katlı bina ve dört arsayı satışa çıkardı.

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi bugün Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hıdiv Kasrı için devrede!

İstanbul'un birinci grup tescilli yapıları arasında yer alan Hıdiv Kasrı'ndaki tünel kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi binanın orijinal durumuna getirilmesini istedi.

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Küçüksu 1/500 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, 2636 ada, 4 parsel ile 946 ada, 8 parselin doğusunda kalan tescil dışı alan ve 946 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda...

Küçüksu koruma amaçlı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, 1336 ada, 4 parselin Güneybatısı ile 969 ada, 7 ve 8 parsel arasında kalan alana ilişkin Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıda...

NEF Sultanmurat ile Küçüksu’da dönüşüme başlıyor!

2010’dan bu yana en küçük alanları bile değerlendirerek, büyük işlere imza atan Nef, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Sultanmurat ve Küçüksu’da kentsel dönüşüme başlıyor…

Boğaziçi Kandilli Evleri'nde 3.1 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, Rasathane Cadddesi üzerinde yer alan Boğaziçi Kandilli Evleri'nde bahçeli villa 3 milyon 100 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Oyak Göksu Park Ankara satılık daire!

Oyak Göksu Park Ankara satılık daire seçenekleri 1+1'den 4+1'e kadar tasarlanıyor. Proje 15 blok olarak hayata geçirildi...

Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı!

Gemlik ilçe merkezinden Narlı’ya kadar olan sahil şeridindeki su kirliliğinin önüne geçecek Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı.

Hatay Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi 10.3 milyon TL'ye mal olacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının çalışmaları devam ediyor.

Küçüksu Kasrı Haberi

Küçüksu Kasrı



Göksu Kasrı'nın denize kaymaması için Küçüksu İskelesi kapatıldı


  Boğaz vapurlarının uskurlarının denizde oluşturduğu sarsıntı ve akıntıların Küçüksu Kasrı'nı tehdit etmesi yüzünden kapatılan Denizcilik Bankası İskelesi plaj olarak kullanılmaya başlanmıştır.

  Beykoz'a bağlı Küçüksu (Göksu) Kasrı'nın aynen korunması gereken eski eser olduğunu kararlaştıran Vilayet, Kültür Bakanlığı ve Belediye, yaptıkları ortak çalışma sonunda bir dizi önlem alınmasını karar vermişlerdir. Kasrın temel zemininde meydana gelen oturma ve kaymalardan ötürü, kuzeybatı yönünde önemli sapmalar belirleyen uzmanlar, bunlara Küçüksu İskelesi'ne yanaşan boğaz vapurlarının ve teknelerin uskurlarının yarattığı sarsıntı ve akıntıların neden olduğunu belirtmişlerdir. Kasrın önündeki deniz dibinde çukurlaşmaların olduğunu da saptayan uzmanlar, Küçüksu İskelesi'nin...