03 / 05 / 2024

kula Dr. Aristi Konağı çalışmaları

kula Dr. Aristi Konağı çalışmaları

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula daki en karakteristik evler arsanda yer alan. "Dr. Aristi Evi" olarak bilmen 2 katlı. 7 odalı 2 asilik geçmişe sahip konağı 168 bin liraya satın aldı.

'Marmara depreminin eli kulağında' diyen Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan bir de tsunami uyarısı geldi!

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu 'Marmara depreminin eli kulağında' diyerek çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'nun o açıklamaları...

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yakın zamanda tehlike gördüğünüz fay hattı var mı?" sorusuna korkutan bir cevap verdi. Görür, "Ben ilk defa söyleyeceğim. Tunceli’de 7,4'e kadar deprem olabilir. Eli kulağında. Şakası yok" dedi.

İstanbul'da depremin eli kulağında! Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak?

İstanbul'da depremin eli kulağında! Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak?

Manisa Kula'daki Dr. Aristi Evi yeniden ayağa kaldırıldı!

Manisa Kula’da yer alan “Dr. Aristi Evi” Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi’nin ortak çalışmaları kapsamında yeniden ayağa kaldırıldı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Kula D-300 karayolundaki dükkanların satışı iptal edildi!

Yargıtay Sandal Mahallesinde D - 300 karayolunda bulunan dükkanların satışını yanlış buldu ve mahkeme kararını bozdu, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuyla ilgili açıklama yaptı...

Manisa Alaşehir'de Karacalar-Kula arasına yeni yol!

Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Alaşehir’e bağlı Karacalar Mahallesi ile Kula ilçesine bağlı Yeşilyayla Mahallesi arasında kalan Kurt Mevkii bölgesine yol açılması çalışmasına başlandı.

Kula sokakları yenileniyor!

Kula yatırım yılı olan 2016'ya hazırlanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, yapılacak olan yatırımlar ve çalışmalar öncesinde sahaların tespiti için gerekli ön hazırlığı tamamlıyor.

Kula'da 2016 yılında hangi yatırımlar yapılacak?

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi Kula'nın geleceğini inşa etmeye devam ediyor. 2016 yılında yapılacak olan yatırımların altyapı çalışmalarını yapmaya devam ediyor.

Kula'nın tarihi sokakları yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri işbirliğinde Manisa'nın çehresini değiştirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Kula'nın tarihi sokak ve caddeleri yenileniyor.

Kula Otobüs Terminali'nin temeli atılıyor!

Kula Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin zemin yenilemesi yapıldı. Yeni yapılacak olan şehirlerarası otobüs terminal binasının temellerinin atılmasına sayılı günler kala yapılan çalışma ile işletmelerin mağduriyeti giderilmiş oldu.

Hüseyin Tosun Kula projelerini anlattı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri, hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırma projeleri hakkında bilgi verdi...

kula Dr. Aristi Konağı çalışmaları Haberi

kula Dr. Aristi Konağı çalışmaları

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'daki en karakteristik evler arasında yer alan. "Dr. Aristi Evi" olarak bilmen 2 katlı. 7 odalı 2 asilik geçmişe sahip konağı 168 bin liraya satın aldı. Kula Tapu Müdürlüğü'nde yapılan devir-teslim töreniyle. Hayrullah Akgün, sahibi olduğu tarihi konağı Manisa Büyükşehir'e devretti, "Bir tarihin yaşatacak olmasından dolayı Başkan Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum' dedi. Tarihi değerlere büyük önem verdiklerini belirten  Başkan Ergün de sahipleri tarafından restore edilemeyen evleri satın alıp turizme kazandıracaklarını bildirdi.


Hürriyet...