25 / 07 / 2024

kültepe kazısında son durum

kültepe kazısında son durum

Prof. Dr. Kulakoğlu: "Kültepe dünyadaki en büyük kazı alanlarından birisi. 66 yıldır kazılan alan aslında sadece Kültepe'nin yüzde 1'i sayılacak kadar küçük bir alan" dedi.

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Marmara 3.1 büyüklüğünde sallandı, deprem uzmanı Naci Görür açıkladı: Büyük depremin öncüsü mü? SON DAKİKA!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da dün akşam meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki bu deprem, beklenen büyük depremin öncüsü mü? İşte detaylar...

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

SSK, Bağ-Kur Temmuz 2023 en düşük emekli maaşı zammında son dakika! Emekliye seyyanen zam yapılacak mı?

SSK, Bağ-Kur Temmuz 2023 en düşük emekli maaşı zammında son dakika... Emekliye seyyanen zam yapılacak mı? Hemen bu detaylara bir bakın...

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş tehlikeye dikkat çekti

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi... Gram altın anlık ataklar yaşarken borsa tüm zamanların rekorunu gördü. Dolar 26 lira seviyesinde sabitlendi. Para Piyasaları İslam Memiş tüm piyasaları değerlendirerek dolar ve borsada beklediği seviyeleri paylaştı. İşte tüm detaylar...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı. İşte son dakika rakamları...

Tarım emtiaları sert dalgalandı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Hangi borsada bugün kaç lira oldu? 

Çiftçiler, son günlerde sık sık yurt içi piyasalardaki buğday, arpa ve mısır fiyatlarını merakla araştırıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? 

Altın fiyatlarında geri vites! Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

Altın fiyatları geçen hafta rekor üstüne rekor kırarken bugün geri vites yaptı. Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisi dikkat! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmeleri kapsamında zam taleplerini peş peşe açıkladı. Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiriyor! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

Altında son alım fırsatı geldi! Tren kalkmadan hemen atlayın!

Finans analisti İslam Memiş altın fiyatlarındaki artışı değerlendirdiği köşe yazısında, altın fiyatlarında daha fazla düşüş olacağından söz ederek, bunun son düşüş olabileceği uyarısında bulundu.

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...

İslam Memiş'ten ters köşe uyarısı! Bu tarihe dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında Ekim ayında ters köşe uyarısında bulundu. Memiş gram altın için 'Güçlü yükseliş' açıklaması yaparak, direnç seviyesini paylaştı.

kültepe kazısında son durum Haberi

kültepe kazısında son durum

 Prof. Dr. Kulakoğlu: "Kültepe dünyadaki en büyük kazı alanlarından birisi. 66 yıldır kazılan alan aslında sadece Kültepe'nin yüzde 1'i sayılacak kadar küçük bir alan. Kültepe o dönemde bütün Ortadoğu'nun en büyük şehirlerinden birisi. Bugünkü İstanbul gibi metropol bir şehir. Kültepe ile ilgili çalışma yapmak isteyen bilim insanları sıraya giriyor. Sadece Kültepe kazısında heyet üyesi olarak yer alabilmek için bile mücadele verenler var. Bilim dünyasında Kültepe böyle prestijli bir yer. Kültepe tabletleri ve arkeolojik eserlerin yazıldığı makalelerin sadece listesi 300 sayfalık bir kitabı oluşturuyor" dedi.


Kayseri-Sivas karayolunun 20. kilometresinde bulunan Kültepe Höyüğü'nde 66 yıldır devam eden kazı çalışmalarının 5 bin yıldan fazla devam edebileceği belirtiliyor.


Prof. Dr. Tahsin Özgüç tarafından 1948 yılında başlatılan ve şu anda da Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun başkanlığını...