25 / 07 / 2024

kültepe kazısından çıkartılan eserler

kültepe kazısından çıkartılan eserler

Prof. Dr. Kulakoğlu: "Kültepe dünyadaki en büyük kazı alanlarından birisi. 66 yıldır kazılan alan aslında sadece Kültepe'nin yüzde 1'i sayılacak kadar küçük bir alan" dedi.

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Türk-İş Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı! Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verileri açıklandı. Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı.

Altın inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor! Gram altın bir zirvede bir dipte! 1 gramı bile olan koşsun baksın!

17 Mayıs Çarşamba altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları dün dip seviyelere kadar gerilerken bugün güne yükselişle başladı. Altın inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor! Gram altın bir zirvede bir dipte! 1 gramı bile olan koşsun baksın! 17 Mayıs 2023 alt

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, deprem nedeniyle sınavları online yapma kararı aldı. Dün itibarıyla başlayan sınavlarda, öğrenciler sınav sorularını sızdırdı. Sızdırılan soruların herkese verildiği ve sınava giren herkesin tam puan aldığı bildirildi.

Asgari ücretli bu hesabın içinden çıkamıyor! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Asgari ücretlinin aldığı 8500 TL'lik maaş açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldı. Birleşik Kamu-İş aracılığı ile yapılan açıklamada açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

Altın almak isteyenler dikkat! 7 Aralık'ta piyasaya sürülecek, alanlar zengin olacak

Altın fiyatlarında yükselme devam ederken, çok önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Kuyumcular Odası tarafından yapılan açıklamada "Reşat 5'li" olarak nitelendirilen altının 7 Aralık'ta piyasaya sürüleceği belirtildi.

kültepe kazısından çıkartılan eserler Haberi

kültepe kazısından çıkartılan eserler

 Prof. Dr. Kulakoğlu: "Kültepe dünyadaki en büyük kazı alanlarından birisi. 66 yıldır kazılan alan aslında sadece Kültepe'nin yüzde 1'i sayılacak kadar küçük bir alan. Kültepe o dönemde bütün Ortadoğu'nun en büyük şehirlerinden birisi. Bugünkü İstanbul gibi metropol bir şehir. Kültepe ile ilgili çalışma yapmak isteyen bilim insanları sıraya giriyor. Sadece Kültepe kazısında heyet üyesi olarak yer alabilmek için bile mücadele verenler var. Bilim dünyasında Kültepe böyle prestijli bir yer. Kültepe tabletleri ve arkeolojik eserlerin yazıldığı makalelerin sadece listesi 300 sayfalık bir kitabı oluşturuyor" dedi.


Kayseri-Sivas karayolunun 20. kilometresinde bulunan Kültepe Höyüğü'nde 66 yıldır devam eden kazı çalışmalarının 5 bin yıldan fazla devam edebileceği belirtiliyor.


Prof. Dr. Tahsin Özgüç tarafından 1948 yılında başlatılan ve şu anda da Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun başkanlığını...