30 / 04 / 2024

Kültür Köprüleri projesi

Kültür Köprüleri projesi

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan “Kültür Köprüleri” projesi yola çıktı. Proje kapsamında yurtdışındaki mimari miraslarımız için kitap serisi hazırlanacak.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Söz konusu ödülle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü, bu sene ENR'den2i farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları...

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin çalışmalarında sona gelindi. Ticaret Merkezi'nin yakın zamanda faaliyete başlaması bekleniyor.

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin yüzde 90'ı tamamlandı.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Kültür Köprüleri projesi Haberi

Kültür Köprüleri projesi

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin hazırladığı, Kocaeli Üniversitesi Vakfı ve Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi tarafından desteklenen “Kültür Köprüleri” projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında yurtdışındaki mimari miraslarımızın ayrıntılı tarihçeleri, analizleri, planları, görselleri ve illüstrasyonları kayıt altına alınarak bir kitap serisi hazırlanacak. 


İLK KİTAP YAYINLANDI

Proje kapsamında hazırlanan ilk kitap “Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası” Kocaeli Üniversitesi Vakfı Yayınevi tarafından yayınlandı. Kitapta, Osmanlı döneminden kalma mimari eserlere ait tüm ayrıntı ve görsellerle birlikte yörenin tarihçesi ve günümüz sosyolojisine dair analizler ve gözlemler yer alıyor. İlk kitabın yazarları ise Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Mimar, Yazar ve Proje Danışmanı Hikmet Temel Akarsu, Arş Gör. Seda Kaplan ile Arş. Gör. Meltem Ezel...