14 / 05 / 2024

Kültür tesisi nedir

Kültür tesisi nedir

Kültür yatırımlarının ve girişimlerin belgelendirilmesine ve niteliklerine ilişkin yönetmelik, 24 Nisan 2009 tarihinde 27209 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kültür yatırımları yönetmeliği kapsamında bulunan esaslar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım başvurusu nasıl yapılır? Kütüphaneci alımı şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım ilanını yayınladı. Bakanlık tarafından yayınlanan ilana göre sözlü sınav sonuçlarına göre kütüphaneci pozisyonuna toplamda 465 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 personel alacak! Başvuru şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilan kapsamında 465 kütüphaneci alımı yapılacağı duyuruldu. Bu duyurunun hemen ardından başvuru şartları nedir? Kimler başvuru yapabilir? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi'nin inşaatı yükseliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı.

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi kültür tesisi olacak!

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi'nde restorasyon çalışmaları başladı. Ruhsatı Beyoğlu Belediyesi’nde olan yapı kültür tesisi olacak!

Denizli Baklan Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

"Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak" sloganıyla yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında Baklan ilçesine yapmayı planladıkları Baklan Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisi inşaatının başladığını müjdeledi.

Denizli Baklan Kültür Merkezi projesi başlıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Baklan ilçesinde önemli bir yatırımı hayata geçiriyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 21 Dev Projesi kapsamında Baklan Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisi projesinde çalışmaların başladığını bildirdi.

Kültür arazisi nedir?

Bilindiği üzere orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı, kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, kültür arazisi nedir?

Çekmeköy Necati Alkan Spor ve Kültür Tesisi yeniden hizmette!

Çekmeköy Belediyesi'nin yenilediği Necati Alkan Spor ve Kültür Tesisi törenle hizmete sunuldu. Yeni yüzüyle Aydınlar Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde Çekemköylüleri misafir edecek olan tesis, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz tarafından açıldı.

Necati Alkan Spor ve Kültür Tesisi hizmete açıldı!

Çekmeköy Belediyesi, zaman içinde yıpranan Necati Alkan Spor Tesisleri’ni yeniledi. Bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra yeni faaliyet alanları da eklenen tesis Necati Alkan Spor ve Kültür Merkezi adıyla hizmet vermeye başladı.

Korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Korunması gerekli kültür varlığı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan taşınır ve taşınmaz malları ifade ediyor. Peki, korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Kültür varlıkları katkı payı nedir?

Belediyelerin ve il özel idarelerinin görev alanlarında kalan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla tahakkuk eden emlak vergisinin belli oranda ödenen kültür varlıkları katkı payı nedir?

Taşınmaz kültür varlıkları nedir?

Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelik kapsamında yasal hükümlere yer verilen taşınmaz kültür varlıkları nedir? Taşınmaz kültür varlıkları nelerdir? Taşınmaz kültür varlıkları nasıl tespit edilir?

Kültür tesisi nedir Haberi

Kültür tesisi nedir

KÜLTÜR YATIRIMLARININ VE GİRİŞİMLERİNİN BELGELENDİRİLMESİNE VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK




BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


             Amaç


             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bakanlıkça teşvik edilecek kültür yatırım ve girişimlerinin belgelendirilmesine ilişkin ilke ve esasları belirlemek, asgari nitelikleri tespit etmek, kültür yatırım ve girişimlerini geliştirmek ve kalitesini yükseltmektir.


             Kapsam


             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik kültür yatırım veya girişimlerinin belgelendirilmesine ilişkin ilke ve esaslar ile bunların nitelik, denetim ve işletilmesi ile ilgili esasları kapsar.


             Dayanak


             MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 14/7/2004 tarihli ve 5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini...