03 / 05 / 2024

kur artışı gayrimenkulü nasıl etkiedi

kur artışı gayrimenkulü nasıl etkiedi

Yılbaşından beri yüzde 26 değer kazanan dolar, yabancı gayrimenkul yatırımcısını Türkiye’ye çekti. Yabancı yatırımcı, piyasalardaki sıkıntı nedeniyle dövizdeki artışa rağmen gayrimenkul fiyatının artmamasını fırsat bildi.

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu! 

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 12 milyon 171 bin 303,84 TL sermaye bedeli ile Selim Asael, Selim Bergsen ve İlia Karavil ortaklığında kuruldu.

Konut kredisi faizlerinin artışı gayrimenkul sektörüne yansıdı!

Faizlerin artmasının gayrimenkulde etkilerini göstermeye başladığını ifade eden Polat Holding Başkanı Adnan Polat, “Enflasyon büyük problem. Konutta düşüşler olacak. Daha çok orta gelir grubunu etkiler. A Plus yerler etkilenmez” diye konuştu.

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Otomobil alacaklar acele edin! Otomobilde kur artışına bağlı yüzde 10 zam bekleniyor!

Döviz kurlarındaki artışların otomobil fiyatlarını her ay yüzde 5 ile yüzde 8 arasında etkilediği belirtiliyor. Marka ve modele bağlı olarak önümüzdeki günlerde araç fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 12 arasında zamlanması bekleniyor.

Nova Art Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Art Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Okan Karabulut tarafından kuruldu.

Pro Art Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Art Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümit Çakır tarafından kuruldu.

Kur artışları şirket bilançolarını nasıl etkileyecek

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, şirketlerin 3. çeyrek bilançolarına odaklandı. Yatırımcılar bilançoların açıklanmasını beklerken son dönemde kurlarda meydana gelen artışların da bilançoları nasıl etkileyeceği merak konusu. 

Oto talebi daraldıkça daraldı! Gözler otoda vergi indiriminde

Otomotivde tedarik krizi gevşedi ancak bu kez de talepte büyük kayıp yaşanıyor. Kur artışı ve enflasyonist baskıyla otomobil fiyatlarının hızla yükselmesi ve krediye erişimde yaşanan zorluklar satışlarda düşüşe neden olmuştu. Sektör temsilcileri vergi indirimi bekliyor.

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar yükselecek mi? Dolar ve kur korumalı mevduat yatırımı mantıklı mı? Hemen bakın!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı piyasalarda şaşkınlığa neden oldu. Uzun zamandır 17.96 Türk Lirası'nı geçemeyen dolar hızlıca 18 lira sınırını aştı. Peki, riski sevmeyen yatırımcıları neler bekliyor?  Şimdiye kadar kur artışının faiz getirisinin üzerinde olduğu KKM’de ‘denge’ noktaları ne?

kur artışı gayrimenkulü nasıl etkiedi Haberi

kur artışı gayrimenkulü nasıl etkiedi

Geçtiğimiz yıllardaki büyüme performansından etkilenerek, ülkemizde çok sayıda yatırım yapan yabancılar, son günlerde cebindeki paraya göre “kelepir” kalan gayrimenkul arayışına çıktı.


Ankara başta olmak üzere yurt genelinde yabancı gayrimenkul yatırımcısını Türkiye’ye çeken Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, dövizdeki artışın ardından Avrupalı firmaların daha önce satın aldıkları arazilere yenilerini eklemek için harekete geçtiğini, Ruslar, Araplar, Kuzey Iraklılar ve Azerilerin de irili ufaklı arsa alarak ‘köşeye attığını’ söyledi.


Dövizin artışına rağmen gayrimenkul fiyatlarının iç piyasadaki sıkıntılar nedeniyle hemen hemen aynı kaldığına işaret eden Öngün, “Yabancılar için bu yıl toprak 1 yerine 1,26 verdi diyebiliriz. Çünkü 1 Ocak’ta 2,33 olan dolar kuru, bugün 2,94’lerde, ama arsa ve tarla fiyatları son aylardaki belirsizlikler nedeniyle yılbaşındaki düzeylerde. Kasım ayında yeniden seçim yapılacak olması iç...