30 / 06 / 2024

kur manipülasyonu nedir

kur manipülasyonu nedir

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek." dedi.

İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir?

İşsizlik maaşı ülkenizde İŞKUR üzerinden ödenmektedir.  İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir? 

Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ramazan ayı münasebetiyle gelecek olan bayramda yatacak ikramiyeleri sorgulamaya başladı. Peki Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

İŞKUR hangi alanlara personel alacak? Başvuru şartları nedir?

İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlar bağlamında yeni bir ilan yayınlandı. İŞKUR, 18 55 yaş aralığında personel alımı yapacağını duyurdu. İş sahibi olmak isteyenler bu ilanın detaylarını araştırıyor. Peki İŞKUR hangi alanlara personel alacak? Başvuru şartları nedir? İşte detaylar...

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

TCDD tarih verdi 100 personel alıyor! Personel alımı başvuru şartları nedir?

Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları (TCDD) 26-30 Aralık tarihleri arasında, İŞKUR üzerinden daimi işçi alacağı ilanını duyurdu. İlana başvuru yapacak haberimziden detaylara ulaşabilir. TCDD'nin perseonel alımı için istediği belgeler nedir? İşte detaylar

Borsayı manipüle ederek 5 milyar TL kar ettiler

Borsa manipülasyonu operasyonunda yakalanan 8 şüphelinin Emniyet’deki işlemleri tamamlandı. Şahısların borsayı manipüle ederek hisseleri yüksek göstermek yoluyla toplamda 5 milyar Türk Lirası kar elde ettiği öğrenildi. Şüphelilerin 1 milyar TL de zarar ettiği belirtildi.

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda Borsa İstanbul'da kaldıraçlı pozisyonlardaki teminat farkı kaynaklı keskin düşüşün ortaya çıkardığı problemlerin çözümü için şirket hisselerinde manipülasyonu zorlaştırmayı da içeren yeni düzenlemeler geliyor.

Borsada son zamanların en büyük manipülasyonu

Borsada son iki ayda gerek iktidarın tavsiyeleriyle gerek de bireysel girişimlerle batanların sayısı artamaya başladı. Bankacılık hisselerindeki rüzgar bir anda tersine dönerken manipülasyonların kurbanı ise küçük yatırımcılar oldu.

Bakanlığın hamlesinin ardından sıcak gelişme: Konut kiraları düşüyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konut satışı ve kiralarında manipülasyonu önlemek için yayınladığı tebliğin ardından binlerce kiralık ve satılık konut ilanı sitelerden kaldırıldı.

İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alınacak! Başvuru şartları nedir?

Güvenlik görevlisi alım ilanlarına yoğun ilgi gösteriliyor. İş arayan vatandaşlar İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanlarını güncel olarak takip ediyorlar. İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Donald Trump'ın çocuklarına emlak manipülasyonu soruşturması!

ABD gündemini son zamanlarda meşgul eden bir olayda Donald Trump'ın çocuklarından geldi. ABD New York Başsavcılığı ABD eski Başkanı Donald Trump'ın çocuklarının taşınmazların değerlerinde manipülasyon yapıp yapmadıklarını tespit etmek amacıyla ifadeye çağırdı.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Kur manipülasyonu yapanlar engellenecek!

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek." dedi.

kur manipülasyonu nedir Haberi

kur manipülasyonu nedir

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Londra merkezli bazı finansal kuruluşların kur manipülasyonuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan bir bankacılık sektörü yetkilisi, bu seferki atağın swap ile ilgili olmadığını söyledi.

Birkaç gündür yabancıların Türk bankalarından döviz aldıklarını ancak alınan döviz karşılığında ödenmesi gereken Türk lirasını ödemediklerini kaydeden yetkili, "Anlaşılan o ki ellerinde para olmadan döviz talebi oluşturup döviz manipülasyonu yapıyorlar. Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kuruluşlar, geçen yılın mart ayında da dolar...