08 / 05 / 2024

Kuraklığa 1 milyon metreküplük çözüm

Kuraklığa 1 milyon metreküplük çözüm

İstanbul'un en büyük su tedarikini sağlayan Melen Projesi’nde ikinci regülatör de devreye girdi. Birinci regülatöre ek olarak hizmete giren yeni sistem, İstanbul’a günde 1 milyon 100 bin metreküp su aktaracak...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin yapılarının 6 Şubat depremlerinden alnının akıyla çıktığına dikkat çekti. Erdoğan, TOKİ'nin 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa ettiğine dikkat çekti. 

Sinan Oğan 1 milyon dolarlık malikanesinin kapılarını açtı!

Geçen genel seçimlerde Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra 2. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan 1 milyon dolarlık malikanesinin kapılarını açtı. 

Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ, 1 milyon 340 bin konut yaptı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Binlerce kişilik orduyla inşa için çalışıyoruz, 4 bin 334 köyümüzde çelik karkastan evler yapmaktayız. Buna göre, TOKİ 22 senede 1 milyon 340 bin konut yaptı" diye konuştu.

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

TOGG açıkladı! 2030 yılına kadar 1 milyon araç üretilecek!

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Türkiye'nin yerli otomobili Togg’da 2030'a kadar 5 farklı modelde 1 milyon araç üretmek istediklerini söyledi. 

19 yıllık altın hesabı şaşırttı! 1 milyon TL ile alınan altın 49 kilodan 512 grama düştü!

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimlerine ilişkin atacağı adımlarla ilgili ipucu vermesi beklenen enflasyon verisi öncesinde yatay seyrederken Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda 1 milyon TL ile hangi yıl kaç gram altın alındığını açıkladı.

Toyota açıkladı! Toyota 1,1 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota Motor, sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği şüphesi ile dünya genelinde 1 milyon 120 bin aracı geri çağıracağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Ağaoğlu Milas projesini büyüttü! İnşaat alanı 750 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıktı!

Ali Ağaoğlu’nun Bodrum ile Milas arasında hayata geçireceği projesi resmen büyüdü. Ağoğlu Milas projesinin inşaat alanı 750 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıkartıldı. 

Altın tırmanışa devam ediyor! Altının kilogramı 1 milyon 907 bin liraya kadar çıktı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram rakamı  1 milyon 907 bin liraya kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçen sene zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldığını açıkladı. 

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Kuraklığa 1 milyon metreküplük çözüm Haberi

Kuraklığa 1 milyon metreküplük çözüm

İstanbul'un en büyük su tedarikini sağlayan Melen Projesi’nde ikinci regülatör de devreye girdi. Birinci regülatöre ek olarak hizmete giren yeni sistem, İstanbul’a günde 1 milyon 100 bin metreküp su aktaracak.


YAĞIŞLARIN mevsim normallerinin altında gerçekleşmesi sonrasında gündeme gelen kuraklık endişesi, yeni devreye sokulan sistemler sonrasında tarih oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü Melen Projesi’nde ikinci regülatör de devreye soktu. Günlük 80-100 bin metreküp su temin eden yeni su pompası, akarsuyu debisinin yükselmesiyle birlikte İstanbul’a günde 1 milyon 100 bin metreküp su aktarabilecek. Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte artması beklenen yağışlarla Melen projesinden İstanbul barajlarına günde 1 milyon 800 bin metreküp düzeyinde su takviyesi sağlanacak. Proje tamamlandığında İstanbul bir yıl yağış almaması durumunda susuzluk tehlikesi yaşamayacak. 


TEKNİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI 


3 metrelik çelik isale...