05 / 05 / 2024

Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı ataşehir

Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı ataşehir

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek. Konferansta; “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler” konuları konuşulacak.

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Kuraklık nedeniyle suyu bitmek üzere olan İstanbul’da hangi önlemler alınacak?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), “Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan hidrolojik kuraklık, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi ve tasarrufu zorunlu kılıyor” ifadesini kullanarak, İstanbul'u kurtaracak sihirli formülü açıkladı.

Gıdada ‘kuraklık’ tehlikesi! Havalar böyle giderse yiyecek meyve-sebze bulamayacağız!

Son yıllarda giderek etkisini daha çok hissettiğimiz kuraklık üreticileri kara kara düşündürüyor. Uzmanlar, kuraklığın tarımsal ve doğal dengeyi bozduğunu dile getirirken, tarımsal üretimdeki azalma ister istemez fiyatlara da yansıyacak

Avrupa’yı kuraklık vurdu Türk çiftçisine fırsat doğdu!

Zeytin ve zeytinyağında bu yıl Akdeniz ülkelerinde yaşanan kuraklık Türkiye'nin çok önemli rakipleri olan ülkeleri ithalatçı konumuna getirecek. Bu durumun yurtiçinde de zeytin ve zeytinyağı fiyatlarını artırması bekleniyor.

Tekirdağ’daki binaların yüzde 60'ı 2000 yılı öncesi yapıldı, büyük bir kısmı risk içerisinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tekirdağ'da 200 bin binamız var. 200 bin binamızı incelediğiniz zaman yüzde 60 binamız 2000 yılı öncesi yapılmış yapılar. Yani 99 yönetmeliği sonrası yapılmış yapılar. Bu yapıların da büyük bir kısmı risk içerisinde" dedi.

Ayvalık ve Cunda Adası'ndaki 80 SİT alanı risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'SİT alanlarının yeniden değerlendirilmesine' ilişkin yürüttüğü projesi Ayvalık ve Cunda Adası'ndaki doğal dokusu ve mimarisiyle anılan 80 SİT alanı için tehlike oluşturuyor.

Kentsel dönüşüm Çınarcık ve Esenköy'de devam diyor!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çınarcık ve Eseköy'de de devam ettiğini bildirdi. Çevre ve Şehircilik İI Müdürlüğü, riskli altındaki alanların dönüştürülmesi risk tespitleri yapıyor.

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek!

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek. Konferansta; “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler” konuları konuşulacak.

Ferzan Çelikkanat: Turizmi bekleyen en büyük tehlike kuraklık!

Turizm sektörüne markalı iş otelleri ya tınması olarak giren Er Yatırım ve Turizm A.Ş.'nin Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türk turizminin gelecekteki en büyük tehlikesinin kuraklık olduğunu vurguladı.

Kuraklık Keban Barajı'nda elektrik üretimini olumsuz etkiledi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde, havzalardan gelen su miktarının kuraklık nedeniyle azalmasına bağlı olarak, elektrik üretiminin geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 30 azaldığı bildirildi.

Kuraklık tehlikesi ekonomi ve üretim içinde tehlike sinyali vermeye başladı!

Kuraklık tehlikesi, içme suyu yanında ekonomi ve üretim için de tehlike sinyalleri vermeye başladı. Sanayici bugünlerde su tedirginliği yaşarken, üretimde düşüşlere karşı arıtma ve biriktirme yoluyla kendi önlemlerini alanlar da bulunuyor...

Teski Tekirdağ'daki kuraklık ve iklim değişikliğini izleyecek!

Kuraklık ve İklim Değişikliği İnceleme Merkezi, Tekirdağ'da musluktan akan suyun içilebilir düzeye getirilerek su kaynaklarının bilinçli kullanımını ve sel gibi doğal afetlerin tahmin edilerek önlem alınmasını sağlayacak..

Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı ataşehir Haberi

Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı ataşehir

“Susuz bir gelecek olamaz” sloganıyla hazırlanan konferansa Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Konferansta; “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Kuraklığın Risk Yönetiminde Yapılması Gerekenler, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler” konuları konuşulacak.  

18 Kasım Salı günü saat 10:00’da düzenlenecek konferans Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılacak konferansa tüm basınımız davetlidir.

“Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı”

Konuşmacı: İstanbul Teknik Üniversitesi – Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Tarih: 18 Kasım 2014 / Salı

Saat: 10.00

Yer: Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

Adres: NOVADA AVM/ 4. Kat - Küçükbakkalköy Mahallesi,  Şehit Şakir Elkovan Caddesi No:20...