09 / 08 / 2024

Kurdaki yükseliş enerji sektörünü nasıl etkileyecek

Kurdaki yükseliş enerji sektörünü nasıl etkileyecek

Enerji ürünlerinin ithalat faturası 2013'te küçüldü. 2014’te ise yüksek faiz ortamında daralacak ekonomide ithalat miktarı ve dövizle ödenen fatura azalsa bile aşırı yükselen kur nedeniyle maliyet büyüyecek

Dolar/TL yükselişe geçti! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolar/TL, yeni haftanın dördüncü işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 9,69 seviyelerinde işlem görüyor.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos'ta da yükselişine devam etti!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos ayında da yükselişine devam etti...

Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı!

Dün 61 bin doların altına düşen Bitcoin bu sabah tekrar 62 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı.

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin'de 3 aydır süren yükseliş alt coinleri de büyük oranda etkiledi. Peki bu yükseliş devam edecek mi?

Kripto paralar yeniden yükselişte!

Ekim ayına hareketli bir şekilde giriş yapan kripto paralar yeniden yükselişte. İşte kripto paralardaki son durum...

Dolar/TL yükselişe geçti!

Haftanın son işlem gününde milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından sıkı takip altında olan dolar/TL, güne yükselişle başladı ve ardından 8,91 seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin neden yükselişe geçti? 

Kripto para borsasının en büyük para birimi olan Bitcoin yeniden yükselişe geçti. ABD'li dev yatırım bankası JP Morgan Bitcoin'e yönelik rapor hazırladı. 

Dolar/TL yükselişe geçti!

Yatırımcılar ve dolar almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip edilen dolar/TL yeni haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başladı ve 8,92 seviyelerinde işlem görüyor.

Shiba Coin'de büyük yükseliş!

Dogecoin'in katili şeklinde çıkarılan Shiba Inu sert yükseliş gösteriyor. Aylardır yatırımcısına zarar ettiren Shiba'daki yükseliş hareketi yeni umutlar da doğurdu.

İnşaat maliyetlerinde yükseliş durmuyor!

İnşaat sektöründe koronavirüs ile başlayan maliyet sıkıntısı yükselişe devam ediyor. Artan maliyetler ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. 

Dolar/TL yükselişe geçti!

 Dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 8,85 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Altın yatırımcıları müjde! Altın yükselişe geçti!

Altın almak isteyenler ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilen altın uzun zaman sonra yükselişe geçti. Gram altın tekrar 500 lira seviyesinin üzerine çıkarak 501 liradan işlem görüyor.

Altın yatırımcılarına müjdeli haber! Altın yükselişe geçti!

Haftanın dördüncü işlem gününde altın fiyatları ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Altın fiyatları haftalarca inişli çıkışlı bir seyir izlerken bugün yükselişe geçti.

Kurdaki yükseliş enerji sektörünü nasıl etkileyecek Haberi

Kurdaki yükseliş enerji sektörünü nasıl etkileyecek


Dövizdeki hızlı yükseliş; neredeyse tamamen dışa bağımlı olunan ve ekonomide temel girdi niteliğindeki petrol, gaz gibi enerji ürünlerinin ithal maliyetini artırarak ekonomiye ciddi yük getirecek.


2013’te ithal enerji faturası ne oldu?


Toplam ithalatın önceki yıla göre yüzde 6.4 artışla 251.7 milyar dolar olduğu 2013'te; enerji dışı ürünlerde ithalat yüzde 11 artarak 195.8 milyar dolara ulaşırken; petrol, gaz gibi enerji ürünlerinin ithalatına ödenen fatura, yüzde 7 küçülerek 55.9 milyar dolara geriledi. Önceki yıla göre 4.2 milyar dolar daha az enerji ürünü ithal edildi. Toplam ithalat faturası içinde önceki yıl enerji ürünlerinin 25.4 olan payı, 2013’te yüzde 22.2’ye düştü.


İthalat sepetinde hangi enerji ürünü ağırlıkta? 


Geçen yıl enerji ithalatının 35.7 milyar dolarla büyük bölümünü, 'gizli veri' kapsamındaki ham petrol, doğalgaz ve bitümenli taşkömürü oluşturdu. Gizli...