06 / 05 / 2024

Kürşat Tuncel yabancılara gayrimenkul satışı

Kürşat Tuncel yabancılara gayrimenkul satışı

Basında yılsonu geldi mi “Yabancılar gayrimenkul alıyor” haberlerinde bir artış gözleniyor. Nedense basın bu konuya büyük bir sempatiyle yaklaşıyor. Bu konu ile ilgili Satış Küpü'nden Kürşat Tuncel bir yazı kaleme aldı..

Kürşat Tuncel ile Zenginlik Seminerleri 18 Nisan'da başlıyor! 

Kürşat Tuncel ile birlikte gayrimenkul yatırımının temel prensiplerini, başarılı bir iş modelinin nasıl oluşturulabileceğini ve bu yatırımların sürdürülebilir yönetim seklini konuşacakları ' Kürşat Tuncel ile Zenginlik Seminerleri' 18 Nisan günü başlıyor.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

Kürşat Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kürşat Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Kürşat Bay tarafından kuruldu.

Yabancılara 250 bin dolara vatandaşlık hakkı için son 12 gün! Resmen açıklandı!

Yabancılara gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesi uygulamasında, 250 bin dolar olan limiti 400 bin dolara çıkaran değişiklik 13 Haziran 2022'de yürürlüğe alınacak...

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022!

Türkiye'den belli bir sınırda bedel ödeyerek ev alanlar vatandaşlığın da sahibi olabiliyor. İşte Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022...

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Yabancılara gayrimenkul satışında hizmet bedeli yükseltilmeli!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmeleri tarafından yabancılara gerçekleştirilen aracılık işlemlerinde hizmet tutarının yükseltilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kürşat Tuncel yabancılara gayrimenkul satışı Haberi

Kürşat Tuncel yabancılara gayrimenkul satışı

Basında yılsonu geldi mi “Yabancılar gayrimenkul alıyor” haberlerinde bir artış gözleniyor. Nedense basın bu konuya büyük bir sempatiyle yaklaşıyor ancak bizi bu kadar meşgul edecek bir vaka var mı ortada, işte burası çok şüpheli. Ben de bu yazımda şu meşhur yabancı alımlarının boyu posu neymiş bir incelemek istedim.


Bir örnek vererek başlayalım; geçen ay dikkat çeken başlıklardan birisi “Yabancıların gayrimenkul alımları %59 arttı” şeklindeydi. Bu işlere pek yakın olmayanlar için bu oldukça sansasyonel bir veri olabilir, zira iç piyasadaki talebin sorgulandığı bir dönemde bu başlığı okuduğunuzda sanki iç piyasa daralmasının kurtarıcısı olarak yabancı alımlarının görüldüğü düşünülebilir. İşin ilginç yanı müteahhitler de buna canı gönülden inanıyorlar. Bu konuda ilk öğrenmemiz gereken şey büyük oranlardaki artışlardan bahsederken rakamların mutlak büyüklüklerine de bakmak...