30 / 04 / 2024

Kurumsal olmayan nüfus

Kurumsal olmayan nüfus

TÜİK araştırmasına göre, kurumsal olmayan nüfusun, yüzde 59,6'sı kendilerine ait konutta oturuyor

Milyonlarca vatandaşa müjde: Ödeme gücü olmayanın primini devlet ödeyecek! 

Milyonlarca kişiyi kapsayan sosyal sigorta sisteminde yenilikler gündemde konuşulmaya başlandı. Ödeme gücü olmayanın primini devlet ödeyecek.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Kurumsal hesaplarınızı bu yöntemlerle koruyun! İşte en etkili yollar

Kurumsal sosyal medya hesapları her zaman olduğu gibi yine siber tehditlerden dolayı başı dertte. Neredeyse bütün ticaretin internet üzerinden sosyal ağlarda döndüğü için emniyette önem arz ediyor. Bu haberde alınacak bazı önlemlere deyinildi. İşte detaylar

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne yeni bina!

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bağımsız bir yerleşkede hizmet vermesi amacıyla yeni bir bina inşa edilecek.

Bu dönemde ev veya arsa alınır mı?

Dünya da ve Türkiye de hızlı nüfus artışı gayrimenkul fiyatları düşse de yeniden artmasına neden oluyor. Bu günler de konut veya imarlı arsa alınması daha az risk taşıyor...

Kurumsal olmayan nüfus Haberi

Kurumsal olmayan nüfus


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırmasına göre, gelir dağılımı eşitsizlik ölçütlerinden gini katsayısı 2011'de bir önceki yıla göre 0,002 puan artış ile 0,404 olarak tahmin edildi. 

     TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2011 verilerini açıkladı. 

     TÜİK araştırmasına göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir gelirlere göre oluşturulan yüzde 20'lik gruplarda, en yüksek gelire sahip son gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay yüzde 46,7 iken, en düşük gelire sahip ilk gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay yüzde 5,8 olarak gerçekleşti. 

     Buna göre, son yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay, ilk yüzde 20'lik gruba göre (P80/P20) 8 kat oldu. P80/P20 göstergesi kentsel ve kırsal yerler için 7,4 çıktı. 

     Gelir dağılımı eşitsizlik ölçütlerinden gini katsayısı bir önceki yıla göre 0,002 puan artış ile...