04 / 05 / 2024

kuş dostu bina tasarımı

kuş dostu bina tasarımı

Bilim insanları, ABD'de yılda 100 milyon ila 1 milyar göçmen kuşun her tarafı parlak camla kaplı, ışıklandırılan gökdelenlere çarparak öldüğünü tahmin ettiklerini açıkladı...

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Bina güçlendirme hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, eski yöntemlerle mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış binalar büyük risk taşıyor. Buna karşın bu yapıların yeniden yıkılma süreci oldukça uzun ve maliyetli. Bina güçlendirme çalışmalarıyla binanın performans seviyesini yükseltmek ve iyileştirmek mümkün.

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

ETÜ'ye "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi!

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasına "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi...

Akbatı'ya BREEAM'den Mükemmellik Sertifikası!

Akbatı, dünyanın en tanınan çevre dostu bina sertifika sistemi BREEAM’de, In-Use International Part 2 kategorisinde “Excellent” derecesini alarak büyük bir başarıya daha imza attı..

Özbekistan'dan Türk yatırımcılara ücretsiz bina ve arazi!

Türkiye ile Özbekistan arasında ticaretin geliştirilmesi için yeni bir dönem başlıyor Özbekistan Başbakan Yardımcısı Kuçkarov: “Yeterki yatırım yapın, ücretsiz bina, arazi tahsis edebiliriz." dedi.

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

DİKA, Mardin'de akıllı bina yaptı!

Türkiye'nin çevre dostu yeşil bina 'Leed Gold Sertifikası' alan ikinci kamu hizmet binası olan bina 12 milyon liraya mal oldu.

Anthill Residence projesine yeşil bina sertifikası!

Ant Yapı, sürdürülebilir ve çevre dostu binalarına aldığı yeşil bina sertifikalarına bir yenisini daha ekledi. Anthill Residence projesine BREEAM sertifikası alan Ant Yapı, önümüzdeki süreçte de talebin her geçen gün arttığı yeşil bina konseptine yatırım yapmayı sürdürecek.

Ytong'dan Çatalca'ya çevre dostu bina yatırımı!

Türk inşaat sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayan Ytong, İstanbul-Çatalca'da 30 milyon euro'luk yatırımla, yüksek teknolojili yeni üretim tesisini devreye aldı.

ÇEDBİK'in yeşil bina sertifikası ilk kez Antteras'a verildi!

Türkiye, dünyada LEED, BREEAM gibi örnekleri bulunan yeşil bina sertifikasını geliştirdi. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’nin hazırladığı sertifika, ilk kez Antteras projesine verildi.

Park Dedeman Levent'e Leed Gold Sertifikası!

Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarımıyla dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği belgesi LEED’in en üst seviyelerinden olan “Gold Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

kuş dostu bina tasarımı Haberi

kuş dostu bina tasarımı

Cornell Üniversitesi’nin kuş bilimi biriminin yayımladığı araştırmaya göre; 250 türe mensup 5 milyon kuşun göç yolu üzerinde olan Chicago en tehlikeli kenti. Yılda iki kez —sonbahar ve ilkbaharda- kuşların göç yolculuğuna çıktığı hatırlatılan araştırmada New York’un Manhattan semtindeki yüksek binaların da çok sayıda kuşun canına mal olduğuna vurgu yapıldı.

Diken'in Guardian’dan aktardığı habere göre; Chicago ve New York’un dışında Houston, Dallas, Los Angeles, St Louis ve Atlanta da göç eden kuşlar açısından çok tehlikeli. Araştırma ekibinden Kyle Horton, "Kimseyi yargılamak istemiyoruz. Farkındalık yaratmak ve işe yarayacak veri oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

‘New York City Audubon’ adlı kuşlarla ilgili çalışmalar yapan derneğin direktörü Susan Elbin, kuşların Orta ve Güney Amerika’dan ilkbaharlarda kuzeye ve sonbaharda da ters yönde göç ettiğini htırlatarak şöyle konuştu; "Göç...