03 / 05 / 2024

Kütahya konut satışları

Kütahya konut satışları

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Bölge Müdürlüğü konut satış istatistiklerine göre, Kütahya’da  2017 yılında 9 bin 446 olan toplam konut satışının 2018 yılında yüzde 4,7 azalarak 9 bin 6 olarak gerçekleştiğini bildirdi. 

Kütahya'da bir yılda 1.446 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, Kütahya’da 2017 yılında konut satışlarının yüzde 10,1 artarak 9 bin 446 olarak gerçekleştiği bilgisini açıkladı. 

Kütahya’da 8 bin 578 konut el değiştirdi!

Kütahya’da son 1 yılda 8 bin 578 konutun satış sonucu el değiştirdiği bildirildi. TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, "2015 yılında Kütahya’da 7 bin 911 olan toplam konut satışı, 2016 yılında yüzde 8,4 artarak 8 578 olarak gerçekleşmiştir.

Kütahya'da Haziran ayında 638 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 azaldı. Haziran ayı konut satış istatistiklerine göre Kütahya'da 638 konut satıldı.

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de konut satışları Temmuz ayında yüzde eksi 44'e düştü. Bu rakam pandemiden beri görülen en düşük seviye oldu.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

Kütahya konut satışları Haberi

Kütahya konut satışları

TÜİK Bölge Müdürlüğü konut satış verilerine göre, Kütahya’da  2017 yılında 9 bin 446 olan toplam konut satışının 2018 yılında yüzde 4,7 azalarak 9 bin 6 olarak gerçekleştiği açıklandı. 

TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Kütahya’da 2017 yılında 2 bin 855 olan ipotekli konut satışın 2018 yılında yüzde 42,9 azalarak bin 630 olarak gerçekleştiğini ifade ederek “ Satış ve türevlerini içeren ipotekli satış hariç diğer konut satışlarına bakıldığında, Kütahya’da 2017 yılında 6 bin 591 olan diğer satışlar, 2018 yılında yüzde 11,9 artarak 7 bin 376 olarak gerçekleşmiştir. 2017 yılında Kütahya’da satış sonucu el değiştiren konutların yüzde 30,2’sini ipotekli konut satışları oluştururken, 2018 yılında bu oran azalarak yüzde 18,1 olmuştur.2018 yılında Kütahya, ülkemizde en fazla konut satışı yapılan 33. ve en fazla ipotekli...