17 / 05 / 2024

kuzey kutbu cami inşaatı

kuzey kutbu cami inşaatı

Kuzey Kutbu'na en yakın bölge olan Nunavut'ta 100 Müslüman bir araya geldi. 800 bin Kanada Doları harcayıp, cami inşa etti. Deniz yoluyla inşaat için gerekli malzemeler getirilemediğinden, hava yolu kullanıldı.

İklim değişikliği Kuzey Kutbu'ndaki evleri ve altyapıyı yok ediyor!

Kuzey Kutbu'nda artan sıcaklıklar sebebiyle donmuş zeminin erimesi yaşam alanlarındaki evlere ve altyapıya zarar verdi.

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kuzey Ankara Merkez Cami ve Külliyesi'nde son rötuşlar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi”nin inşaatını tamamlıyor.

Almanya Krefeld'de modern cami projesine onay çıktı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Krefeld şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı yeni cami inşaatına onay verildi...

Eda Taşpınar Kuzey Kutbu'na yerleşiyor!

Sabah Günaydın Gazetesi köşe yazarı olan Mert Vidinli, bugünkü yazısında Eda Taşpınar'ın Kuzey Kutbu'na yerleşeceğini söyledi. Taşpınar, Kuzey Kutbu'nda 2 ay kalacak.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi ihalesi 11 Ekim'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kuzey Ankara Kent Girişi'nde 1 cami, 5 ticaret merkezi, 2 soyunma birimi inşa edecek. Projenin ihalesi 11 Ekim'de yapılacak.

Kuzey Kutbu'nda 100 Müslüman birleşip cami inşa etti!

Kuzey Kutbu'na en yakın bölge olan Nunavut'ta 100 Müslüman bir araya geldi. 800 bin Kanada Doları harcayıp, cami inşa etti. Deniz yoluyla inşaat için gerekli malzemeler getirilemediğinden, hava yolu kullanıldı.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 4. Bölge 2. Etap 314 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 4. Bölge 2. Etap 314 konut ve 1 adet cami inşaatı ile alyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 4. Bölge 2. Etap ihale detayları belli oldu!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 4. Bölge 2. Etap ihale detayları belli oldu. Kuzey Ankara Kent Girişi 4. Bölge 2. Etap'ta 314 konut ve 1 adet cami inşaatı ihalesi 25 Ocak 2016 tarihinde saat 14.30'da yapılacak.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 2. Bölge 352 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 2. Bölge 352 adet konut, 3 adet derslikli ilköğretim okulu, 1 adet cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal inşaatı işi yapım işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 1. ve 2. Bölge'de 826 konut yaptıracak!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 1. Bölge'de 474 konut ve 1 adet anaokulu ile 2. Bölge'de 352 konut 3 adet derslikli ilköğretim okulu ve 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 12 Ekim ve 13 Ekim 2015 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi Villalar 826 adet konut ihalesi bugün!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi Villalar 826 adet konut, 3 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 1'er adet anaokulu ve cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi yapım işi ihalesi bugün saat 15.00'te gerçekleşecek.

kuzey kutbu cami inşaatı Haberi

kuzey kutbu cami inşaatı

Kanada'nın Kuzey Kutbu'na yakın Nunavut bölgesinde ilk cami hizmete girdi. Camiyi yapmak için doktor, mühendis, öğretmen, taksi şoförü ve işçiler dahil 100 Müslüman bir araya geldi. Aralarında para toplayıp topluca ibadetlerini yapmak için harekete geçti. Deniz yoluyla inşaat için gerekli malzemeler getirilemediğinden, hava yolu kullanıldı. Bölgenin buz tutması nedeniyle inşaat zorlukla ilerledi. Maaliyeti de bu sebeple oldukça yükseldi. Nunavut İslam Merkezi üyeleri, inşa ettikleri caminin tam 800 bin Kanada doları tutarında olduğunu söyledi. Camide ibadetlerini yapmaya başlayan Nunavutlu Müslümanlar, cami arsasının 2012'de alındığını, ancak yapımının hava şartları sebebiyle bu kadar uzun sürdüğünü belirtti.