09 / 05 / 2024

Kuzey Ormanları için yürüyüş ne zaman

Kuzey Ormanları için yürüyüş ne zaman

Talana ve yağmaya açılan Kuzey Ormanları'nın feryadını duyan İstanbullar, çevreciler, bugün saat 12:00'den itibaren Kadıköy meydanında buluşuyor. Kuzey 3.Hava Ormanları savunmasını ilk kez bisikletçiler başladı...

KKTC'deki saray için bir ihale daha yapılacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2 milyar 285 milyon Türk Lirası harcanarak Kuzey Kıbrıs’a inşa edilen 'saray' için bir dev bir ihale daha düzenlendiği kaydedildi.

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

Şanlıurfa’da dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak için 25 bin konutluk dev projeye start verildi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kuzey Şehir Konutları’nda ilk etabı 2024 yılında teslim edeceğiz” diye konuştu.

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı. Söz konusu proje için sözleşme Bedeli 6 milyar 396 milyon TL+KDV şeklinde açıklandı.

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

TOKİ'nin o il için başvuruları yarın sona eriyor! O parayı ödemeden 240 ay vadeyle konut fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi başvuruları yarın sona eriyor. Ankara TOKİ için 240 ay vade sağlanıyor. 

TOKİ Ankara projesi için başvuru tarihleri açıklandı! 240 ay vadeli konut fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi 4. Bölge projesi için başvurular 20 Haziran tarihinde başlıyor. İşte 3 oda 1 salon dairelerin yer aldığı Kuzey Ankara Kent Girişi projesinin detayları...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

Kenan Akbayram'dan üç fay hattı için kritik uyarı!

Önceki yıllarda büyük depremlerin meydana geldiği Bingöl, Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Varto Fay Zonları için açıklamalarda bulunan  Dr. Kenan Akbayram, kritik uyarılarda bulundu.

Gaziantep Kuzeyşehir ve Güneyşehir projeleri için ön talep toplanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçireceği 14 bin konutluk proje için ön talep sürecini başlattı. 

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Kuzey Ormanları için yürüyüş ne zaman Haberi

Kuzey Ormanları için yürüyüş ne zaman

Talana ve yağmaya açılan Kuzey Ormanları'nın feryadını duyan İstanbullar, çevreciler, bugün saat 12:00'den itibaren Kadıköy meydanında buluşuyor.



Gün geçmiyor ki, memleketin bir köşesinden bir kaşkaldırı haberi gelmesin! Yakın tarihimizde şimdiden bir milat olarak kabul edilen Haziran direnişinin ardından pıtrak gibi ortaya çıkan forum grupları, giderek kentsel dönüşüm vurgununa karşı örgütlenen mahalle dernekleriyle birleşti. 

Onlara çevre örgütleri destek verdi, derken ortaya çatı örgütü "Kent Hareketleri" çıktı. Kartopu gibi ilerledikçe büyüdüler, büyüdükçe hızlandılar. İşte o çatı örgütü, Kent Hareketleri, yanlarına sendika ve meslek örgütlerini de alarak Kuzey Ormanlarında doğa katliamına karşı bayrak açtı. Kadıköy'deki mitingde, bir süredir sınır tanımadan dolu dizgin sürdürülen doğa katliamı ve insani yıkıma hep birlikte dur diyecekler. 

Dağcılarda savunmada Üçüncü Köprü inşaatı sırasında, yok edilen Kuzey Ormanları için birçok demokratik...