29 / 07 / 2024

kuzguncuk parkı kazı çalışmaları

kuzguncuk parkı kazı çalışmaları

Yalı yapılması için Kuzguncuk Parkı sınırlarında başlatılan kazı çalışmaları Kuzguncuk halkının tepkisine neden oldu...

Esenyurt Hayat Park 3 AVM açılış tarihi!

Esenyurt Hayat Park 3 AVM açılış tarihi haberimizde yer alıyor. AVM için kazı çalışmaları 2 hafta kadar önce başladı.

Roma Parkı'ndaki kazı 2. kez durduruldu!

İstanbul Cihangir’deki Roma Park’a dün sabah polis eşiliğinde iş makinaları girdi.Roma Parkı'ndaki izinsiz kazıyı ikinci kez halk durdurdu.

Cihangir'deki Roma Parkı yeşil alan kalacak!

Beyoğlu Belediyesi, İBB'nin Cihangir'deki Roma Parkı'nda başlattığı çalışmaların detaylarını HT İstanbul'a açıkladı: "Sosyal tesis Roma Parkı'na değil, parkın üst kısmında yer alan arkeolojik kazı alanından bağımsız otopark bölümüne yapılacak".

Çorlu Memduh Şevket Esendal Parkı hizmete açılacak!

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kazımiye Mahallesi’nde park yapım çalışmalarını sürdürüyor. Memduh Şevket Esendal Parkı, çalışmaların tamamlanmasının ardından kısa süre içinde hizmete sunulacak.

İzmir Büyükşehir'den 1296 fore kazık!

Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçit çalışmalarında bugüne kadar 234 adet fore kazık çakan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 1296 fore kazık için çalışmalarını hızlandırdı.

Gaziosmanpaşa metro kazısı nedenile 5 katlı bina yan yattı!

Gaziosmanpaşa'da metro inşaatı kazısı yapıldığı bildirilen bölgede 5 katlı bir bina yan yattı.Çökme tehlikesi yaşayan ve yan yatan bina önünde park halindeki bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü.

Urankent Queen Park 213 daireden oluşuyor!

Ankara'da yükselttiği projelerle adından söz ettiren Uransan A.Ş'nin, yeni projesi Queen Park'a yatırımcıdan yoğun ilgi geldi. 213 konutlu projenin temeli kazılmadan yüzde 60'ı satıldı.

Gezi Parkı'nda kazılan alan kapatıldı!

Taksim'de caddedeki otobüs durağının geriye doğru alınması için Gezi Parkı'nda başlatılan çalışmalar durduruldu. Kazılan alan toprakla doldurulurken, eylem yapan bir grup çekilen güvenlik şeridini keserek açılış yaptı...

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

Yedikule Bostanları'ndaki izinsiz kazılar durduruldu!

Bostanlarda izinsiz kazılar durduruldu Arkeoloji Müzeleri, Yedikule Bostanları'nı yıkan park projesi için UNESCO Dünya Miras alanı olan kara surlarının dibinde denetimsiz kazı yapıldığını tespit etti. İzinsiz inşaat durduruldu...

Üsküdar Belediyesi: Kuzguncuk Bostanı'nda domuz görüldü!

İstanbul'da görülen yaban domuzlardan birinin yolu Üsküdar'daki Kuzguncuk Bostanı'na düştü. Üsküdar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bahçıvan Sami Gümüş'e saldırdıktan sonra gözden kaybolan domuzu arama çalışmaları devam ediyor.

Kuzguncuk’ta ortak karar Bostan Park!

Kuzguncuk Bostanı için Üsküdar Belediyesi ve Kuzguncuklular Derneği ortak karara vardı. ‘Betonlaşma’ kaygısıyla eylemlere sahne olan bostan için hazırlanan ‘uzlaşı projesi’nde tarım alanı da var, çocuk parkı da...

Atatürk Havalimanı kazısında askeri mühimmat bulundu!

Makyol İnşaat tarafından Atatürk Havalimanı'na uçak park alanı oluşturmak amacıyla geçen ay başlatılan kazı çalışmalarında, 30-40 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen askeri mühimmat bulundu..

kuzguncuk parkı kazı çalışmaları Haberi

kuzguncuk parkı kazı çalışmaları
Anıtlar Kurulu'nun onay vermesi halinde Kuzguncuk'taki Paşa Limanı Parkı'nda yapılacak olan yalı projesine halk tepki verdi. Paşa Limanı Parkı'nda 1 yıl önce başlayan "Serasker Hüseyin Avni Paşa Yalısı ve Arapzade Yalısı Temel Araştırma Kazısı" halkın tepkisine neden olduğu için geçtiğimiz günlerde...