04 / 05 / 2024

Latin Amerika alt yapı çalışmaları

Latin Amerika alt yapı çalışmaları

Türkiye'nin ihracat ve yurtdışı yatırım haritasında biraz sönük kalan Latin Amerika, dünya genelinde tanıtım hamlesi başlattı. Bu amaçla geçtiğimiz şubat ayında Meksika, Kolombiya, Şili ve Peru dörtlü Pasifik İttifakı Ticaret Protokolü'nü devreye aldı...

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Fed faiz kararı öncesi altın düşüşte! Nefesler tutuldu! 31 Ocak 2024 altın fiyatları!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi altında hareketlilik başladı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

Altına yatırım yapmak için doğru zaman mı? Uzmanlar yanıtladı...

Altının ons fiyatı, Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine bu sene mart ayında başlayacağına dair olan beklentilerin kuvvetlenmesi ile birlikte, 4 Aralık 2023 yılında tarihi zirvesini 2148 dolara taşıdıktan sonra, dalgalı seyretti. 

Amerika'da mortgage faizinde düşüş altıncı haftada devam ediyor...

Amerika'da uygulanan 30 senelik mortgage faiz oranı üst üste altıncı haftasında gerileme kaydetti. Yapılan açıklamada, sabit faiz ile 30 yıl vadeli ortalama kaydedilen mortgage oranı 19 baz puan azalma ile yüzde 7,03'e kadar indi. İşte haberin ayrıntıları...

Altının ons fiyatı yeni tarihi zirvesini yakaladı! Altın ABD verisiyle rekor kırdı...

Altının ons rakamı, Amerika tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi ile yeniden 2000 doların üzerini görürken; gram altının fiyatı da, ons altındaki değer kazancının etkisi ile 1830 Türk Lirası'na çıktı ve böylece tarihi zirvesini yakaladı. İşte haberin detayları...

Uzmanlara göre altın fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor!

Yatırımcıların gözü altın fiyatlarındaki hareketlerde. Finans alanında tanınmış uzman İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşan faiz kararına dair önemli yorumlarda bulundu. Memiş'in tahmini ise şu şekilde: "Altın değeri iki kat artacak. İşte altın piyasasında son durum…

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Altın işte bu rakamla çıtayı aşacak! Uzmanlardan öyle bir rakam geldi ki... Görenler gözlerine inanamadı!

Amerika Merkez Bankası Fed'in faşz kararı sonrasında altı fiyatlarını üç ayın en düşül seviyesine kadar düşürdü. Altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceğini söyleyen uzmanlar, çıtayı aşacak rakamı açıkladı. Uzmanlardan öyle bir rakam geldi ki... Görenler gözlerine inanamadı!

Fed baskısı altına geri vites yaptırdı!

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit tutmasının ardından altın geri vites yaparak düşüşe geçti. 

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatları yükselişte! Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram ve çeyrek altın kaç lira? 13 Haziran altın fiyatları

Altın piyasası yarın açıklanacak olan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandı. Altın fiyatları karar öncesi yükselişe devam ediyor. Bugün gram, çeyrek altın ne kadar? 13 Haziran 2023 altın fiyatları.

Altın ve dolarda beklenen haber geldi! 15 ay aradan sonra bir ilk olacak!

Altın ve dolarda beklenen haber geldi. Amerika Merkez Bankası 15 ay önce başladığı faiz artırımlarına kısa bir mola vermeye hazırlanıyor. 

Altın alanlara Amerika'nın en büyük yatırım bankasından kötü haber!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yatırım bankalarından olan Citi Research, bugün yayımladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. İşte detaylar...

Latin Amerika alt yapı çalışmaları Haberi

Latin Amerika alt yapı çalışmaları

Pasifik İttifakı Protokolü'nü imzalayan dört Latin ülkesi, yaklaşık 50 milyar dolarlık altyapı projesi için Türk müteahhitleri davet etti.


Türkiye'nin ihracat ve yurtdışı yatırım haritasında biraz sönük kalan Latin Amerika, dünya genelinde tanıtım hamlesi başlattı. Bu amaçla geçtiğimiz şubat ayında Meksika, Kolombiya, Şili ve Peru dörtlü Pasifik İttifakı Ticaret Protokolü'nü devreye aldı. Protokolün temsilcileri geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da ülkelerini ve yatırım fırsatlarını anlatmak üzere toplantı düzenledi. 


YATIRIMA BEKLİYORLAR 

İttifakın Türkiye'deki Genel Sekreteri Gülşan Atalay, protokolle dört ülke arasındaki ticaretin yüzde 92'sinin gümrüksüz hale geldiğini belirterek, bu durumun bölgeye gitmek isteyen Türk yatırımcılar için bir fırsat olduğunu vurguladı. Son 10 yıldır ekonomi ve dünyayla entegrasyon konusunda büyük adım atıldığını belirten Atalay, bu kapsamda büyük kamu yatırımlarına ağırlık verildiğini söyledi. Otoyol, havalimanı, hastane, baraj gölü gibi...