04 / 05 / 2024

Latin Amerika türk inşaat firmaları

Latin Amerika türk inşaat firmaları

Türkiye'nin ihracat ve yurtdışı yatırım haritasında biraz sönük kalan Latin Amerika, dünya genelinde tanıtım hamlesi başlattı. Bu amaçla geçtiğimiz şubat ayında Meksika, Kolombiya, Şili ve Peru dörtlü Pasifik İttifakı Ticaret Protokolü'nü devreye aldı...

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'li emlak brokerları Türk yatırımcılara çağrıda bulunuyor ve bu büyük yatırım fırsatını kaçırmamalarını öneriyor.

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

"Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliğinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'ya yeni bir lojistik merkezi inşası için çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Peru, Şili ve Kolombiya Türk müteahhitlerinin takibinde!

Türkiye Müteahhitler Birliği, "zorluklara rağmen potansiyel pazar" olarak nitelediği Latin Amerika ve UNASUR'u önemsiyor, özellikle Peru, Şili ve Kolombiya'nın sektörel potansiyelini yakından izliyor.

Türk ve Venezuela müteahhitleri Karayipler’de proje üretecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Venezuela Yurtdışı Müteahhitler Birliği AVEXCON ile Latin Amerika ve Karayipler’de müteahhitlik alanında işbirliği yaptı. Görüşmelerde, Venezuela Turizm Master Planı’nın Türk proje firmaları tarafından yapılması teklif edildi.

Panama'daki konut projelerinde Türk çeliği kullanılıyor!

Türk çelik sektörü, rotayı yıllık 31 milyar dolar çelik ithal eden Latin Amerika’ya kırdı. Panama’daki birçok konut projesi Türk çeliği imzasıyla yükseliyor.

Türk Yapı Malzemeleri sektörü Amerika'ya odaklandı!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupa ve Amerika pazarına odaklandı. Türk sanayisinin ihracatına katkı sağlamak isteyen sektör bu kapsamda fuarlara katılım, ticaret heyeti düzenleme, Türk Ticaret Merkezi kurma gibi girişimlerde bulunuyor. 

Türk prefabrik yapı sektörü Amerika kıtasında ihracatını arttırdı!

Türk prefabrik yapı sektörü temsilcilerinden Karmod CEO'su Mehmet Çankaya, 2018 yılının ilk iki ayında söz konusu kıtaya ihraç edilen yapı adetinin 47’yi bulduğunu söyledi..

Türk emlakçılar, Amerika'daki konut projelerini satmaya başladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Leyla İlhan, bugünkü yazısında yurtdışındaki konut projelerin türk emlakçılar tarafından satılmasını konu aldı. İşte o haber...

Latin Amerika türk inşaat firmaları Haberi

Latin Amerika türk inşaat firmaları

Pasifik İttifakı Protokolü'nü imzalayan dört Latin ülkesi, yaklaşık 50 milyar dolarlık altyapı projesi için Türk müteahhitleri davet etti.


Türkiye'nin ihracat ve yurtdışı yatırım haritasında biraz sönük kalan Latin Amerika, dünya genelinde tanıtım hamlesi başlattı. Bu amaçla geçtiğimiz şubat ayında Meksika, Kolombiya, Şili ve Peru dörtlü Pasifik İttifakı Ticaret Protokolü'nü devreye aldı. Protokolün temsilcileri geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da ülkelerini ve yatırım fırsatlarını anlatmak üzere toplantı düzenledi. 


YATIRIMA BEKLİYORLAR 

İttifakın Türkiye'deki Genel Sekreteri Gülşan Atalay, protokolle dört ülke arasındaki ticaretin yüzde 92'sinin gümrüksüz hale geldiğini belirterek, bu durumun bölgeye gitmek isteyen Türk yatırımcılar için bir fırsat olduğunu vurguladı. Son 10 yıldır ekonomi ve dünyayla entegrasyon konusunda büyük adım atıldığını belirten Atalay, bu kapsamda büyük kamu yatırımlarına ağırlık verildiğini söyledi. Otoyol, havalimanı, hastane, baraj gölü gibi...