01 / 05 / 2024

leasing

leasing

İnşaat yatırımları, finansal kiralama pazarını büyüttü.  Artık inşaat makinelerinin yüzde 80’i leasingle finanse ediliyor. Leasingciler, "Sadece Kanal İstanbul bize 3-5 yıllık, birkaç milyarlık iş getirir" diyor.

Finansal kiralama ne demektir?

Bir şirket açtığınızı ancak sermayenizin gerekli makine ve ekipmanları almaya yetmediğini düşünelim. Leasing şirketleri sizin yerinize ihtiyacınız olan makineleri alıp, size kiralıyor. Bu durumda söz konusu olan finansal kiralama ne demektir?

Ofisini sat ve geri kirala!

Finansal Kiralama Kanun Tasarısı yasalaştığında leasing sektörü, finansman ihtiyacı olan KOBİ’lere ‘sat-geri kirala’ ile destek olmayı planlıyor

Sinpaş GYO Küçükçekmece'deki arsasını sattı!

Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'deki arsasının Arı Finansal Kiralama A.Ş.'ne ("Arı Leasing") KDV ve vade farkı hariç 111 milyon TL bedelle satışının gerçekleştirilmesine karar verildi. 

Şeker Finansal Kiralama'nın leasing alacakları 11.4 milyon TL'ye satıldı!

Şeker Finansal Kiralama'nın takipten silinen leasing alacaklarının 11 milyon 433 bin 553 TL tutarındaki bölümü Sümer Varlık Yönetim A.Ş.'ye satıldı. 

Konkordato ilan eden şirketler kira borçlarını ödemek istemiyor!

Son verilere göre, toplam konkordato ilan eden şirket sayısı 846’yı geçti. Birçok firma, finansal kiralamadan doğan kira borçlarını ödemek istemiyor. Firma ve Leasing şirketi arasında anlaşmazlık oluşuyor.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Finansal kiralama ve inşaat sektörü bir araya geliyor!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması 25 Ocak Perşembe günü,İstanbul Ticaret Merkezi Ege Salonu’nda gerçekleşecek ve inşaat sektörü temsilcileri bir araya gelecek...

Leasing desteği inşaat sektörü için can simidi oluyor!

Finansal Kurumlar Birliği 25 Ocak 2018 tarihinde, İstanbul Ticaret Merkezi Ege Salonu’nda gerçekleşecek “Leasing ve Kobiler Birlikte Güçlü ve Güvenli Yarınlara” buluşmasında inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelecek. 

Aydos Country'de 50 konuta özel yeni yıl kampanyası!

Aydos Country’de Sinpaş ve Arı Leasing’in geliştirdiği ‘konutta finansal kiralama sistemi’ ile evinizi bankasız, kredisiz kolayca alabilirsiniz. Sinpaş’ın bu kaçırılmayacak yeni yıl kampanyası sadece 50 konutla sınırlı...

Leasing sektöründe kiralama alacakları arttı!

Leasing sektörü büyümeye devam ediyor. Finansal kiralama alacakları bu yıl ilk altı aylık dönem itibarıyla yüzde 24 büyüyerek 47,4 milyar TL seviyesini gördü.

İnşaat sektöründeki büyümeye leasing desteği!

Türkiye yılın ikinci çeyreğinde inşaat yatırımlarındaki artışla yüzde 5.1 büyürken, finansal kiralama pazarı ise yılın ilk yarısında yüzde 18 büyüdü. Leasing pazarındaki büyümeyi ise iş ve inşaat makineleri leasingi tetikledi.

Garanti'den inşaat sektörüne özel paket!

Garanti, inşaat sektörüne özel paketler hazırlıyor. Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, 2017’de önceliklerinin yeni müşteri kazanmak olduğunu belirtti.

Leasing sektöründe iş ve inşaat makinelerine talep güçlü!

DenizLeasıng Genel Müdürü Kahraman Günaydın, "İş ve inşaat makineleri, sektör açısından her zaman rekabetin yüksek olduğu ve tüm leasıng şirketlerinin aktif olduğu bir alan" dedi.

İş ve inşaat makineleri leasingde yeniden lider!

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, "İş ve inşaat makineleri grubunu değerlendirdiğimizde geçtiğimiz dönemlerde 'sat ve geri kirala'nın hızlı yükselişi ile kaptırdığı liderlik koltuğunu tekrar aldığını görüyoruz" dedi.

Yapı Kredi̇ Leasi̇ng gayrimenkul hacminin yüzde 25'ini oluşturdu!

Yapı Kredi̇ Faktori̇ng ve Yapı Kredi̇ Leasi̇ng sektör liderliklerini sürdürüyor. Leasing sektörüne hareket kazandıran ve büyük ilgi gören sat-geri kirala ürününün de dahil olduğu gayrimenkul işlemleri toplam işlem hacminin yüzde 25’ini oluşturdu.

leasing Haberi

leasing

İnşaat sektörü büyüdükçe leasing işlemi de arttı. İş makinelerinin yüzde 80'i leasingle finanse edildi. Leasingciler ile inşaat sektörü temsilcileri 25 Ocak’ta, İstanbul Ticaret Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile bir araya geldi. Toplantıya; Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Mehmet Cantekin, FKB Başkan Vekili Ünal Gökmen, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, GYODER Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Başkanı Ediz Calapoğlu, İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği Başkan Vekili Serkan Karataş konuşmacı olarak katıldı.


Yüzde 80'i leasingle



FKB Başkan Vekili Ünal Gökmen, toplantıda konuşma yaptı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gökmen,leasing işlemlerinde ilk sırayı iş ve inşaat makinelerinin aldığını söyledi. Gökmen inşaat sektörü büyüdükçe leasinge olan katkısının da arttığını ifade etti.2017 yılında tahminen, iş...