03 / 05 / 2024

LEED sertifikalı yapı özelliği

LEED sertifikalı yapı özelliği

Sürdürülebilir mimarlığın Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olan Avcı Architects’in kurucusu Selçuk Avcı, tasarımlarında gerçekleştirdiği ekolojik uygulamalarla binalarda %50’ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor.

Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere bir dizi yardımlar yapılıyor. Bu yardımlardan biri de sertifikalı tohum desteği olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar...

Leed Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Leed Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk ışık ve Uğur Işık ortaklığında kuruldu.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Ytong Yönetim Merkezi, LEED GOLD Sertifikası aldı!

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma konusunda yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong’un Yönetim Merkezi Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı...

ASKİ Atatürk Spor Salonu'na En iyi Sosyokültürel Yapı Ödülü!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, çevre dostu, FIBA standartlarına uygun, 2 bin 500 seyirci kapasiteli ASKİ Atatürk Spor Salonu, ‘En iyi Sosyokültürel Yapı Ödülü’nü aldı.

Anadolu Hayat Emeklilik merkez ofisi Manzara Adalar'a taşındı!

Anadolu Hayat Emeklilik’in verimli ve modern bir çalışma ortamı sunan, sürdürülebilir ve çevre dostu Leed sertifikalı yeni ofisi, Manzara Adalar Kartal’da 3 Eylül tarihinden itibaren faaliyet göstermeye başladı.

Soyak Konforia'ya LEED Silver yeşil bina sertifikası!

Türkiye'nin en çok yeşil konut üreten firması Soyak Yapı'nın, İstanbul Kuzey Bahçeşehir'de hayata geçirdiği Soyak Konforia Projesi, LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası almayı kazandı.   

Yahya Kaptan Terrace Evler'in 1. Etabı satışa çıktı!

Kocaeli’nin en değerli semtleri arasında yer alan Yuvam Akarca Mevkii’nde yapılan en lüks, leed sertifikalı ve içinde market ile tüm eğitim kurumlarını barındırması sebebiyle birçok ilki buluşturan karma proje Yahya Kaptan Terrace Evler’in 1. etabı lansman öncesi satışa çıktı.

Daire Kartal'a LEED Gold yeşil bina sertifikası!

Bodur Gayrimenkul’ün, Kartal’da inşa ettiği Daire Kartal projesi, LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasını alarak çevreye duyarlı bir yapı olduğunu göstermiş oldu. 

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Adana'ya "LEED Gold" sertifikalı spor salonu!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji ve çevre dostu olarak inşa edilen "LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold" sertifikasına sahip ASKİ Atatürk Spor Salonu'nun 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Türkiye, yeşil bina dönüşümünde 8. sırada!

Türkiye 2016 yılında, brüt 4.78 milyon metrekare LEED sertifikalı bina alanıyla dokuzuncu sıradan sekizinciliğe yükseldi.

LEED sertifikalı yapı özelliği Haberi

LEED sertifikalı yapı özelliği

Sürdürülebilir mimarlığın Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olan Avcı Architects’in kurucusu Selçuk Avcı, tasarımlarında gerçekleştirdiği ekolojik uygulamalarla binalarda %50’ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor. Yeşil binaların firmaların toplam faaliyetleri içerisindeki payının 2009’da %13, 2012’de %28 olduğunu, 2015 yılında ise en az %60 seviyesine çıkmasının beklendiğini söyleyen Selçuk Avcı, Amerika’da LEED sertifikalı yapıların sertifika sahibi olmayan yapılara göre doluluk oranlarında %4 artış olduğu ve satış fiyatlarının metrekare başına $1700 daha fazla olduğunu ve Türkiye’nin de bu konuma çok yakında yaklaşmış olacağını belirtiyor.


Mimari tasarımlarını sürdürülebilirlik ilkelerini temel alarak geliştiren ve hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok ödüllü projeye imza atan Avcı Architects, tasarladığı yeşil binalarda iklimsel ve ekonomik verilere dair çözümler geliştirerek %50’ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor. Avcı Architects...