03 / 05 / 2024

LEED sertifikasyon sistemi nedir

LEED sertifikasyon sistemi nedir

İstanbul’un en prestijli ve nitelikli ofislerinden biri olarak Zorlu Gayrimenkul tarafından inşa edilen Levent 199, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi ( USGBC ) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikası almaya hak kazandı.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Yeşil binalar için ulusal sertifikasyon sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Sürdürülebilir Yeşil Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşmelerin Belgelendirilmesine Dair Yönetmelik'le ilgili bilgilendirme notu yayınladı.

Antplato projesi Leed Gold adayı!

Ant Yapı’nın sürdürülebilir projelere verdiği önem Türkiye’deki ilk ofis projesi Antplato için de devam ediyor. Antplato, dünyanın en güvenilir “Yeşil Bina Sertifika Sistemi” Leadership in Energy and Environmental Design’a (LEED) aday oldu.

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde 9. sırada!

Türkiye, yeşil bina ve sürdürülebilir tasarım konusunda dünya lideri olan LEED sertifikasyon kullanımını dört katına çıkardı. Türkiye, ilk defa LEED konusunda En İyi 10 Ülke listesinde yer aldı.

Torunlar Tower'a LEED sertifikası ödülü!

Torunlar GYO'nun İstanbul Esentepe'de inşa ettiği Torun Tower, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen çevre dostu sertifikasyon sistemi olan LEED Gold sertifikası almaya hak kazandı.

Qent İstinye LEED for Homes International'a aday oldu!

Toya Yapı, Qent İstinye projesi ile yeşil bina değerlendirme sistemi olan LEED'in konutlar için geliştirilmiş 'LEED for Homes International' versiyonu altında sertifika almaya aday gösterildi.

Yüksel Erdoğan: Binalar için olan sertifikasyon sistemi çalışanlar için de olmalı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği gönüllülerinden yeşil İK uzmanı Yüksel Erdoğan, binalar ve ürünler için var olan sertifikasyon sisteminin çalışanlar için de olması gerektiğini söylüyor.

Türkiye'nin yeşil sertifikası tanıtıldı!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) bünyesinde kurulan Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (YUAM) koordinasyonuyla oluşturulan, Türkiye' nin Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi "SEEB-TR" tanıtıldı...

Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘SEEB-TR’ tanıtıldı!

Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ( YUAM ) koordinasyonuyla oluşturulan, farklı disiplinlerin destek ve katkılarıyla daha ileriye taşınacak olan Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘’ SEEB-TR ’’ tanıtıldı...

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi SEEB-TR yarın tanıtılıyor!

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesindeki Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinasyonuyla birçok üniversiteden akademisyenin ve STK’ların işbirliğiyle oluşturuldu...

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi tanıtılıyor!

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesindeki Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinasyonuyla birçok üniversiteden akademisyenin ve STK’ların işbirliğiyle oluşturuldu...

Köprülere Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi kurulacak!

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile Çamlıca ve Mahmutbey ücret toplama istasyonlarına, HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyacak Serbest Geçiş Sistemi kurulacak.

Ulusal Hava Kirliliği Emisyon Yönetim Sistemi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “ Ulusal Hava Kirliliği Emisyon Yönetim Sistemi ” Kuruyor. Kurulacak yeni Sistem ile birlikte hava kirliliğine neden olan ana kaynaklar sınıflandırılacak...

LEED sertifikasyon sistemi nedir Haberi

LEED sertifikasyon sistemi nedir

Zorlu Gayrimenkul’ün Zorlu Center’dan sonra ikinci projesi olarak, 280 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçen A+ ofis projesi Levent 199, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi ( USGBC ) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı.


Sahip olduğu yüksek standartlarla bölgenin gelişimine yön verecek niteliklere sahip Levent 199, bu ödülle birlikte kendisinden sonraki yapılanmalar için de çıtayı yükseltecek kriterleri belirlemiş oldu. İçerisindeki elektrikli otomobil parkı, bisiklet parkı ve toplam 10 bin metrekare yeşil alanıyla da çevre dostu bir bina olan Levent 199, LEED Core and Shell, yeni inşaat kategorisinde 74 puan alarak “GOLD / Altın” seviyesinde sertifika almaya hak kazandı.



Levent 199’da verimlilik ön planda

Levent 199'da, çevreye duyarlı malzeme ve yapım tekniklerinin yanı sıra, sürdürülebilirlik adına en önemli kaynakları oluşturan enerji ve su...