19 / 05 / 2024

lejant sembollerinin anlamları

lejant sembollerinin anlamları

Haritalarda kullanılan lejant sembolleri ve anlamları nedir, sorusunun yanıtını ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Lejant işaretleri anlamları!

Haritaların genellikle sağ alt köşesinde bulunan lejant işaretlerinin anlamları nelerdir? Detayları haberimizde...

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Hizmet dökümünüzde bu kodlar varsa emekliliğiniz tehlikeye girebilir! E devletinizi kontrol edin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meclisin açılmasını ve düzenleme ile ilgili detaylara sahip olmak istiyor. Emeklilik hayalini suya düşüren bi durum herkesi korkuttu. Hizmet dökümünde çıkan abzı haflerin anlamları herkesi e devletten araştırma yapmaya sevk etti.

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Batuhan Gengeç ve İshak Damar ortaklığında kuruldu.

Kovid-19 ofisleri de dönüştürüyor!

Kovid-19 ofislerin anlamlarını değiştirdi. İhtiyaçların sorgulanması ile ofis olarak planlanan yatırımlar bekletilmeye başlandı. Müteahhitler yeni projelerde ofis bloklarına yer vermezken inşaattaki ofis bloklarını ise sağlıklı çalışma alanlarına yönelik nitelikli ve modern binalara dönüştürüyor.

Başakşehir Belediyesi'nden 27.5 milyon TL'ye satılık akaryakıt tesis alanı!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) Mahallesinde yer alan “Bakım ve Akaryakıt Tesis Alanı” lejantında kalan 4 bin 439 metrekare alanlı taşınmazı 27 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Akçakoyunluoğlu tarafından kuruldu. 

Müzik ve mimari medeniyetin iki mührüdür!

Dr. Savaş Ş. Barkçin, Osmanlı'da “umran” olarak geçen; şehirleşmek, şehirlileşmek anlamlarına gelen medeniyetin durağan bir kavram olmadığını, her an kendini yenileyen ve değişen bir yapısı olduğunu söyledi.

Savaş Barçkin: Müzik ve mimari medeniyetin iki mührüdür!

Dr. Savaş Barçkin, Osmanlıda “Umran” olarak geçen; şehirleşmek, şehirlileşmek anlamlarına gelen medeniyetin durağan bir kavram olmadığını, her an kendini yenileyen ve değişen bir yapısı olduğunu dile getirdi.

Cubes Ankara’nın otel bölümü için imzalar atılıyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Nuhoğlu, Dalgıç ve Lejant’ın birlikte hayata geçirdiği Cubes Ankara projesinin otel bölümü için dünyanın prestijli otel zincirlerinden Marriott International ile anlaşma sağlandı.

Aden Ballıkpınarı ile yatay mimariye sahip evler!

Lejant Proje tarafından Ankara’nın Gölbaşı Ballıkpınarı Köyü’nde hayata geçirilen Aden; yatay yaşam konseptini, müstakil yaşam ayrıcalığına dönüştürüyor.

Aden Ballıkpınarı yatırımcıya değil, oturacak olana satılıyor!

Ankaralı gayrimenkul şirketi Lejant, bölgede yapılan her 10 projeden 5’ine imza atıyor. Firma, yapımına devam eden Lejant Aden Ballıkpınarı projesini yatırımcıları değil oturacak olanlara satıyor.

Lejant, Amsterdam ve Roterdam'da proje yapacak!

Yurt dışında proje üretmek için yer arayışına giren Lejant Proje Ortağı Durul Dalgıç, "Amsterdam'da konut, Rotterdam'da ofis projesi yapıp kiralamayı planlıyoruz" dedi.

Lejant Proje'nin PR ajansı Brandworks İletişim oldu!

Mimarlık, iç mimari ve kentsel tasarım konularında yurtiçi ve yurtdışında proje ve danışmanlık hizmeti veren Lejant Proje’nin kurumsal iletişim ve medya ilişkileri yönetimini Brandworks üstlendi.

lejant sembollerinin anlamları Haberi

lejant sembollerinin anlamları

Lejant sembolleri ve anlamları!

Lejant sembolleri, harita çiziminde kullanılan, söz konusu bölgedeki özel durumların ifade edilmesine yarayan işaretlerdir. Haritada olmazsa olmazlar arasında yer alan lejant sembolleri ve anlamları kullanıldıkları haritaya ve harita amacına göre değişkenlik gösterir.


Haritanın dili ve harita anahtarı olarak da bilinen lejant sembolleri ile, haritaların üzerinde kullanılan renklerin, simgelerin, terimlerin anlamını ve ölçek ile kuzey işareti gibi detaylar belirtiliyor.


Dilimize Fransızcadan geçen coğrafi terim olan lejant, halk arasında lejand olarak da biliniyor.


Bazı lejant sembolleri ve anlamları..






Işıl Seren...