24 / 12 / 2024

libya inşaat pazarı

libya inşaat pazarı

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

Türkiye’nin yapı ve inşaat sektörü 10 milyar dolarlık ihracat için Libya’ya çıkarma yapacak!

Geçen sene yapı ve inşaat sektörlerinde Libya’ya 1,1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Türkiye, söz konusu bu rakamı bu yıl daha da yukarı taşımayı hedefliyor.

Doğu Karadeniz'den 9 ayda 78 ülkeye 274 bin 654 ton yapı ve inşaat malzemesi ihraç edildi! 

Doğu Karadeniz'den yılın 9 ayında Gürcistan, Fas ve Libya başta olacak şekilde 78 ülkeye 274 bin 654 ton yapı ve inşaat malzemesi ihraç edildi. İşte ayrıntılar... 

İnşaat sektörünün 6 yıl içinde yüzde 85 büyümesi bekleniyor! 

Küresel inşaat pazarındaki üretim hacminin ortalama senaryoya göre, 2030 yılına kadar yüzde 85 artışla 15.5 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. 

Dünyanın en büyük inşaat pazarı olmaya hazırlanan Suudi Arabistan'da sektörün 181,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor!

İngiltere'nin emlak danışmanlığı devi Knight Frank'e göre Suudi Arabistan'da inşaat pazarının 181,5 milyar dolara ulaşması beklenirken Bloomberg'e göre krallık dünyanın en büyük inşaat pazarı olmaya hazırlanıyor. 

İnşaat sektörü istikrarlı pazar arayışına girdi!

Giderek daha da artan ara eleman sıkıntısı dışında sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, 2024 yılında da inşaat sektörünün en büyük sorunları arasında yer alıyor. 

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Türk müteahhitlik tarihindeki en önemli projelerden biri Libya’da başkent Tripoli’de yapılacak havalimanıydı. Peki projede neler oldu? Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

İnşaat sanayisi pandemiye rağmen büyüdü!

Koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektörü pazarında daralma yaşanırken bu dönemde inşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam etti. Pandemi döneminde ihracatını değer olarak 21 milyar dolar seviyesinde koruyan sektör, yurt içinde ise ‘yenileme’ talebiyle büyümeye devam etti. 

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

libya inşaat pazarı Haberi

libya inşaat pazarı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ödül verdiği yurtdışı müteahhitlik sektörü Rusya, Irak ve Libya'da ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Yurtdışı müteahhitlik sektörü pazar payının yüzde 35'ini oluşturan bu üç ülkedeki 10 milyar doları aşan projelerin Irak ve Libya ayağı durdu, Rusya'da ise ruble nedeniyle ciddi zararlar yaşanıyor. 


ACİL ÖNLEM ŞART 


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, 3 büyük pazara yönelik acil önlem alınması gerektiğini söyledi. Yenigün, özellikle Irak devletinin bütçe imkanları olmadığı için Türk firmaların bu ülkede yaptığı 2.5 milyar dolarlık müteahhitlik işinin yanda kaldığını belirterek şu öneriyi getirdi: "Bu ülkenin şu anda parası yok. Ancak petrolü var. Türkiye, söz konusu projelerde kullanılmak üzere Irak'a 2.5 milyar dolar kredi açabilir. Bunun karşılığı da petrol olarak tahsil edilebilir." 


LİBYA ZARAR BASIYOR 


TMB Başkanı Yenigün, Libya...