08 / 05 / 2024

libya petrol sevkiyatı

libya petrol sevkiyatı

Libya Tobruk'taki Harika Limanı'nda mücbir sebep durumundan dolayı 19 Nisan tarihinden itibaren ham petrol yükleme işlemleri askıya alındı.

Brent petrol fiyatlarını düşürecek üretim ve sevkiyat yeniden başladı! 3 aydır kuyular kapalıydı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargonun etkisiyle azalan ham petrol arzını yeniden yükseltmek için çalışmalar devam ediyor. Brent petrol Mart ayından bu yana en düşük seviye olan 97 doları gördükten sonra yeniden 100 doların üzerine çıkmıştı.

Rusya'nın belini büktüğü Avrupa'ya destek Maduro'dan geldi

Rusya'nın gaz ve petrol sevkiyatını durdurduğu Avrupa Birliği'ne destek bir dönem istenmeyen adam ilan edilen Venezuela'dan geldi. Enerji kriziyle boğuşan Avrupa'ya Venezuela'dan petrol yüklü tankerler hareket etti. Sevkiyat uzun bir aradan sonra ilk olacak.

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Libya'dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Libya Tobruk'taki Harika Limanı'nda mücbir sebep durumundan dolayı 19 Nisan tarihinden itibaren ham petrol yükleme işlemleri askıya alındı.

Rusya, Libya ve Irak inşaat pazarı çöküyor mu?

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

Trablus'taki petrol tesisinde yangın çıktı!

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan havaalanı yakınlarındaki çatışmalarda bir petrol tesisinde yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Libya hükümetinin yabancı yardım talebinde bulunabileceği belirtildi

Çalık Enerji Libya ve Irak'ta yeni projeler üstlenmeye hazırlanıyor!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Çalık Enerji Holding, Libya'da Alman ve Çinliler'i geride bıraktı!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Taner Yıldız: Kuzey Irak petrolünün sevkiyatı başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, " Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatı başladı. 1 milyon varil petrolün yüklemesi devam ediyor" dedi...

Libya'da 10 yılda 15 milyar dolarlık petrol yatırımı yapılacak!

Arap Baharı sonrası yapılanma sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, ülkeye 10 yılda 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Arousi, üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını belirtti...

Venezuela'da inşaat karşılığı petrol ürünleri projesi için görüşüldü!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) uluslararası yatırım şirketi TPIC'in Başkanı Mithat Cansız, Venezuela'da inşaat karşılığı petrol ürünleri ticareti projesiyle ilgili sona yaklaşıldığını söyledi

Libya'daki müteahhitlik firmalarının 1.6 milyar dolarlık hakedişlerinin ödenmesi için bakanlık devreye girdi!

Libya'da iş yapan 147 firmanın 1.6 milyar dolarlık hakedişlerinin ödenmesi için girişimlerin artırıldığını söyleyen Bakan Çağlayan, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Libya'ya nota verildiğini belirtti

MEPET Metro Petrol'e Kazım Afşar genel müdür olarak atandı!

MEPET Metro Petrol'e Kazım Afşar genel müdür olarak atandı

libya petrol sevkiyatı Haberi

libya petrol sevkiyatı

Libya Ulusal Petrol Kurumu, Merkez Bankası'nın Liman bütçesini harcamayı reddetmesinden dolayı ham petrol yükleme işlemlerinin askıya alındığını duyurdu.

Sputniknews'de yer alan habere göre;  el-Halic el-Arabi Petrol Şirketi olmak üzere bazı şirketlerin borçlarında aşırı yoğunluk olduğuna işaret eden açıklamada, Merkez Bankası'nın aylar boyunca petrol sektörüne bütçelerinin kullanımını açmadığını böylece limanın mali ve teknik sorumluluklarını yerine getirme gücünü yitirdiğinin altını çizdi.

Ayrıca yapılan açıklamada, bu durumdan dolayı ülkede ham petrol üretiminde günlük 280 bin varil azalma olacağı kaydedildi. Kurum yaptığı açıklamada, üretim ve ihracatın durmasından kaynaklanan hukuki sorumluluğun tamamının Merkez Bankası'na ait olduğunun altını çizildi.

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları...