28 / 04 / 2024

Rusya'nın belini büktüğü Avrupa'ya destek Maduro'dan geldi

Rusya'nın belini büktüğü Avrupa'ya destek Maduro'dan geldi

Rusya'nın gaz ve petrol sevkiyatını durdurduğu Avrupa Birliği'ne destek bir dönem istenmeyen adam ilan edilen Venezuela'dan geldi. Enerji kriziyle boğuşan Avrupa'ya Venezuela'dan petrol yüklü tankerler hareket etti. Sevkiyat uzun bir aradan sonra ilk olacak.



Rusya'dan petrol ithalatını yüzde 90 oranında düşüren Avrupa Birliği aradığı taze kanı Venezuela'da buldu.

AB tarafından bir dönem istenmeyen adam ilan edilen Nicolas Maduro, yaptığı bir dizi görüşmelerin ardından Avrupa'ya petrol sevkiatı yapma kararı aldı. 

Brüksel ile anlaşan Karakas'ın petrol dolu ilk tankeri Avrupa'ya gönderdi.

Reuters, İtalyan enerji şirketi Eni’nin Venezuela’dan sipariş ettiği petrol tankerinin 650 bin varille yola çıkmaya hazırlandığını duyurdu. Söz konusu kargo, Avrupa’nın iki yılın ardından Venezuela’dan alacağı ilk teslimat olacak. Reuters’ın haberine göre, Venezuela, Avrupa'ya göndermek üzere ikinci bir petrol tankerinin hazırlıklarını da yapıyor. Bu teslimatın da İspanyol enerji şirketi Repsol için hazırlandığı belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön