14 / 05 / 2024

Rusya'nın belini büktüğü Avrupa'ya destek Maduro'dan geldi

Rusya'nın belini büktüğü Avrupa'ya destek Maduro'dan geldi

Rusya'nın gaz ve petrol sevkiyatını durdurduğu Avrupa Birliği'ne destek bir dönem istenmeyen adam ilan edilen Venezuela'dan geldi. Enerji kriziyle boğuşan Avrupa'ya Venezuela'dan petrol yüklü tankerler hareket etti. Sevkiyat uzun bir aradan sonra ilk olacak.



AVRUPA'NIN ENERJİSİ GÜNDEN GÜNE KESİLİYOR

Avrupa'nın ve Fransa'nın en büyük doğal gaz dağıtıcılarından GRTGAZ'dan yapılan açıklamada, 15 Haziran'dan itibaren Rus enerji şirketi Gazprom'un sağladığı doğal gazın Fransa'ya akışının durdu

Öte yandan İtalyan enerji firması ENI, Rus enerji şirketi Gazprom'dan talep edilen günlük gaz miktarının sadece yüzde 50'sinin tedarik edileceğini belirtti.

ENI, Gazprom'a günlük gaz talebini yaklaşık 63 milyon metreküp olarak iletti ancak Gazprom talep edilen miktarın sadece yüzde 50'sini karşılayacağını bildirdi.

Gazprom, çarşamba günü ENI'ye gaz akışını yüzde 15 azalttığını iletmişti. ENI kaynakları, kesintiye dair kendilerine bir gerekçe sunulmadığını ve durumun yakından izlendiğini kaydetmişti.

İtalya Başbakanı Mario Draghi ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett, bu hafta İsrail'de yaptıkları görüşmede enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusunu ele almıştı.

Öte yandan İtalya, daha önce Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan enerji krizinde kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla Cezayir'den temin ettiği gaz miktarını artırmış, ayrıca bu konuda Kongo ve Angola gibi ülkelerle de görüşmüştü.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön