03 / 05 / 2024

libya petrol tesisi yangın

libya petrol tesisi yangın

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan havaalanı yakınlarındaki çatışmalarda bir petrol tesisinde yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Libya hükümetinin yabancı yardım talebinde bulunabileceği belirtildi

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Libya'dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Libya Tobruk'taki Harika Limanı'nda mücbir sebep durumundan dolayı 19 Nisan tarihinden itibaren ham petrol yükleme işlemleri askıya alındı.

Karanfil Group'un Libya'da kurduğu ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı!

Karanfil Group tarafından Libya'da faaliyete geçirilen ve Kuzey Afrika'nın en büyük beton üretim kuruluşları arasında bulunan beton tesisi açıldı.

Türkiye Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak!

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Gelecek için Yatırım" oturumunda konuşma yapan TVF Genel Müdürü Bostan yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı.

Hatay İskenderun'da satılık gayrimenkul!

Türk Sosyal Bilimler Derneği, Hatay İskenderun Akçay'da yer alan petrol tesisi alanı ve akaryakıt depolama alanı olarak kullanılan gayrimenkulü satışa çıkardı. Taşınmazın satışı teklif toplama usulüyle gerçekleşecek.

Hatay İskenderun'daki arsa satılıyor!

Hatay İli İskenderun İlçesi Akçay mevkisinde bulunan petrol tesisi alanı satılacaktır. Arsa toplamda 57.693 metrekare yüzölçümüne sahip.

Sa.As Turizm Petrol Gıda Spor Tesisi İşletmeciliği ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sa.As Turizm Petrol Gıda Spor Tesisi İşletmeciliği ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Atakan Alaftargil ve Selami Alaftargil ortaklığıyla 3 milyon TL sermaye ile 4 Kasım'da Beyoğlu, Karaköy Mahallesi'nde kuruldu.

Rusya, Libya ve Irak inşaat pazarı çöküyor mu?

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

CemDemir fragman tesisi Ocak ayında açılacak!

Küresel pazarda faaliyet gösteren hurda, bakır, petrol firması Trafigura'dan 10 milyon dolara satın aldığı fragman tesisinin iki yıl süren revizyon çalışmalarını tamamlayan Cem Demir, tesisi ocak ayında faaliyete geçirecek.

Trablus'taki petrol tesisinde yangın çıktı!

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan havaalanı yakınlarındaki çatışmalarda bir petrol tesisinde yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Libya hükümetinin yabancı yardım talebinde bulunabileceği belirtildi

Çalık Enerji Libya ve Irak'ta yeni projeler üstlenmeye hazırlanıyor!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Kocaeli'nde yağ geri kazanım tesisi için halk toplantısı düzenlenecek!

Deha Geri Kazanım Enerji ve Petrol Ürünleri San. Tic. A.Ş Petrol tarafından hayata geçirilecek yüksek kalitede madeni yağ geri kazanım tesisi için 15 Temmuz'da halk toplantısı düzenlenecek.

libya petrol tesisi yangın Haberi

libya petrol tesisi yangın


Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan havaalanı yakınlarındaki çatışmalarda bir petrol tesisinde yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Libya hükümetinin yabancı yardım talebinde bulunabileceği belirtildi. Öte yandan Libya'daki çatışmalar da dinmek bilmiyor. Ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde ordu ile silahlı gruplar arasında önceki günden beri aralıklarla devam eden çatışmalarda ölü sayısının 34'e yükseldiği, 87 kişinin yaralandığı bildirildi. İngiltere Büyükelçiliği diplomatlarına ait konvoya silahlı saldırı düzenlendiği kaydedildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki vatandaşlarına güvenlik nedeniyle ülkeyi terk etmeleri yönünde çağrı yaptı. Sağlık Bakanlığı başkent Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 97 kişinin öldüğünü, 404 kişinin yaralandığını açıkladı. Libya Sulh Meclisi sözcüsü Eyyub eş-Şar yaptığı açıklamada çatışan taraflar arasındaki çözüm müzakerelerinin devam ettiğini...