03 / 05 / 2024

libya sınırında duvar inşaatı

libya sınırında duvar inşaatı

Libya'daki Milli Genel Kongre'ye bağlı Devrimciler Yüksek Konseyi, Tunus yönetiminin Libya sınırında duvar inşa etmesine tepki gösterdi. Tunus yönetimi, Libya sınırında 186 kilometre uzunluğunda duvar inşasına başlandığını duyurmuştu.

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

BİSAM tarafından yapılan hesaplamaya göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak gerçekleşti. Peki en çok harcama hangi ürünlere yapılıyor? 

Konut kiralarındaki yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi!

Konutlarda kira artışında yüzde 25 sınırı kiracılar ve ev sahipleri arasında yeni sorunlara neden olmaya başladı. Bazı ev sahiplerinin yüzde 25 sınırına uymadığı ortaya çıktı. 

Kira zammı sınırı ev sahiplerini satışa yönlendirdi

Kira artışında yüzde 25 sınırı ev sahipleri ve kiracılar arasında sorun yaratıyor. Bu çerçevede ev sahiplerini yeni yola itti. İşte tüm detaylar...

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Cumhurbaşkanı'ndan kiracılara müjde geldi! Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında verdiği müjdeyle, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kiralardaki yüzde 25'lik zam sınırının uzatılacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 2 Temmuz'dan itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı yeniden başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada 'yüzde 25' zam sınırına devam!

Geçen yıl Haziran ayında fahiş kira fiyatlarının önüne geçilmesi için uygulamaya alınan yüzde 25'lik zam sınırına devam edileceği bildirildi. İşte detaylar...

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını duyurdu. Buna göre 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı ve kapsamı da genişletildi. Ticari faaliyet şeklinde değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı.

libya sınırında duvar inşaatı Haberi

libya sınırında duvar inşaatı



Libya'daki Milli Genel Kongre'ye bağlı Devrimciler Yüksek Konseyi, Tunus yönetiminin Libya sınırında duvar inşa etmesine tepki gösterdi.


Libya'daki Milli Genel Kongre'ye bağlı Devrimciler Yüksek Konseyi, Tunus yönetiminin Libya sınırında duvar inşa etmesine tepki gösterdi.


Libya Devrimciler Yüksek Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tunus'un duvar inşa etme kararını tek taraflı olarak aldığı ve Libya tarafı ile herhangi bir şekilde iletişime geçilmediği belirtildi. Tunus'un aldığı bu kararın "Libya'nın egemenliğine açık bir saldırı" olduğu ifade edilen açıklamada, "Libya topraklarını savunmak için uygun yollarla karşılık vermek hakkımız" denildi.


Tunus yönetimi, Libya sınırında Ras Cedir'den güneydeki Zuheyba Sınır Kapısı'na kadar 186 kilometre uzunluğunda duvar inşasına başlandığını duyurmuştu. 


Duvarın inşasında Tunus'taki saldırı etkili oldu


Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani ise dün bölgeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Ülkeyi terör tehdidinden korumak...