19 / 07 / 2024

Libya\'da Türk

Libya\'da Türk

Hürriyet Gazetesi Yasarı Vahap Munyar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Lidya'daki şirketler hakkında konuştu. İşte o yazı!

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

Yaz transfer sezonu devam ederken son 10 günde yapılan transfer ataklarından sonra Süper Lig’in kadro değeri, 1 milyar euroya dayanarak rekor kırdı. Kadro değeri 215.98 milyon euroya ulaşan Galatasaray da “Türk futbol tarihinin en pahalı takımı” olarak zirveye oturdu.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Bir zam da Türk Telekom’dan! İşte zamlı internet tarifeleri ve 4 Kasım fiyat listesi

1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak olan zamla beraber Türk Telekom internet tarife ücretleri 75 TL daha arttı. İşte detaylar...

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ve Türkiye arasında toplamda 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirtti. Karanfil, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen ortalama 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getirdi

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Libya'dan Türk müteahhitlere yeşil ışık!

Libya heyeti Türk iş insanlarını ve şirketlerini yeniden ülkede görmek istediğine dikkat çekerek özellikle inşaat, üstyapı, altyapı ve çöp geri dönüşümü konularıa ilişkin yatırım çağrısı yaptı. 

Mısır'da Türk müteahhitler için büyük fırsat!

Türkiye ve Mısır arasında normalleşmenin başlamasıyla iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatlara doğurma imkanı sağlayacak. Öyle ki bölgede inşaat işlerinin yoğun olması sebebiyle, Türk müteahhitler için yatırım fırsatı doğuruyor.

Türk müteahhitlere Libya fırsatı!

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Başkanı Abdülkadir Akkuş, MARİŞ üyelerinin en çok ihracat yaptığı pazarların sırasıyla Irak, Cezayir ve Libya olduğuna dikkat çekerek, "Türk iş dünyasını da Libya'ya yatırıma davet ediyoruz." diye konuştu.

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın iş yapma kültürüne en hakim ülke olduklarını dile getirerek, , "Libyalıların Türkiye'den beklentisi büyük. Tüm iş insanlarımızı ve yatırımcılarımızı bu ülkeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Türk müteahhitler Libya'yı yeniden imar edecek! 

Türkiye ve Libya arasında ticari ortaklıklar artıyor. Libya’da Türk şirketleri için 20 milyar dolarlık iş fırsatı bulunurken müteahhitlik işleri için anlaşmalar sağlanacak. 

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.

Libya\'da Türk Haberi

Libya\'da Türk

Libya'da 9 inşaat şirketimizi 'sıkıntılı liste'den çıkardık hakediş

ödemeleri de başlıyor



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la World Economic Forum'un (Dünya Ekonomik Forumu) İstanbul'da dün başlayan toplantısındaki yoğun görüşme trafiği arasında Libya'daki Türk müteahhitleriyle ilgili son durumu konuştuk.


Zafer Çağlayan, söze Libya'nın Türk müteahhitleri için önemine dikkat çekerek girdi:



-Libya, Türk müteahhitlerinin yurtdışına ilk açıldıkları ülke. Toplam 28 milyar dolarlık iş yaptılar. Devrimle birlikte işler doğal olarak durdu. Müteahhitlerimizin devam eden 18.5 milyar dolarlık işleri vardı. Müteahhitlerimiz bu süreçte zarara

uğradılar. Şantiyeleri, iş makineleri zarar gördü.


- Yeni yönetimin iş başına gelmesinden sonra işler düzelmedi mi?- Müteahhitlerimiz 1.5 milyar dolarlık hakediş beklemelerine ve zarar görmelerine rağmen sabırla bu süreçte dayandılar. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla bu konuda görüşmeler yürüttük. Başta Sayın Abdülcelil olmak üzere Libya'daki yeni yönetim bize çok...