04 / 05 / 2024

LİHKAB tescili

LİHKAB tescili

LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır? İşte yanıtı..

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Arazi toplulaştırma seferberliği hızlandırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bu yıl ekim itibarıyla 256 bin hektar alanda toplulaştırma tescili yapılırken, sene sonuna kadar 541 bin hektarda toplulaştırmanın tamamlanması planlanıyor.

Torunlar GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan açıklamaya göre Torunlar GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı.

Sinpaş GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından dün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yazılı açıklamaya göre Sinpaş GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl tescil edilir?

Kat mülkiyeti, inşaat çalışmaları tamamlanan yapıların bağımsız bölümleri üzerinde kuruluyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl tescil edilir? Tescil için gerekenler nelerdir? İşte kat mülkiyeti tescili..

Sit alanı tescil kararı nasıl verilir?

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının, korunma alanlarının ve doğal sitler hariç olmak üzere sitlerin tespit ve tescili ile ilgili usul ve esaslar ilgili yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tescil kararı nasıl verilir?

Sit alanı tescili nasıl yapılır?

Kültür varlıklarının yoğun olarak bulunduğu sosyal yaşama konu olmuş veya önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli olan sit alanı tescili nasıl yapılır?

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

Tapu iptali nasıl yapılır?

Tapu tescili sürecinde muvazaalı işlemin yapıldığını düşünen kimseler tapu iptalini isteyebiliyor. Peki, tapu iptali nasıl yapılır? Tapu iptali davası nasıl ve nerede açılır? İşte yanıtı..

Muvazaalı satış davası kime açılır?

Muvazaalı satışlarda, tapu iptali ve tescili davası açılarak, mirasçıdan kaçırıldığı iddia olunan tapulu gayrimenkulün tapu kaydının iptali istenebiliyor. Peki, muvazaalı satış davası kime açılır?

Metag İnşaat 2014 yılı genel kurulunun tescilini yayınladı!

Metag İnşaat Ticaret A. Ş. 2014 yılı genel kurulunun tescilini yayınladı. Bugünkü Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan genel kurulu tescili şöyle:

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

LİHKAB tescili Haberi

LİHKAB tescili

LİHKAB tescili nedir?

Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Bürolarının tescil işlemlerinin yapılmasını, mesleki faaliyetlerinin Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından izlenmesini ve denetimini, lisanslı harita ve kadastro bürolarının meslekî faaliyet denetimi açısından değerlendirilmelerine esas olacak kayıtların tutulmasına ve meslektaşlar arasında haksız rekabetin önlenmesine ilişkin esasları yönetmelik ile düzenleniyor.


Yönetmelik gereğince, LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır?


LİHKAB, Lisanslı harita kadastro mühendislik bürolarını ifade ediyor.


LİHKAB tescili

Kanun ve LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendis LİHKAB hizmetlerini yapabilmek için HKMO’ya kayıt ve tescil yaptırarak LİHKAB Tescil Belgesini almak ve her yıl Ocak ayı sonuna kadar yıllık onayını yaptırmak zorundadır.


LİHKAB’ın tescili için gerekli koşullar, belgelendirme ve tescilin...