11 / 05 / 2024

Limak-Cengiz ve Kolin İnşaat projeleri değerleri

Limak-Cengiz ve Kolin İnşaat projeleri değerleri

Limak - Cengiz Kolin'in 50 milyar dolarlık ortaklığı Limak - Cengiz ve Kolin İnşaat, şimdiye kadar 7 önemli işte birlikte hareket ettiler; En son üçüncü havaalanı projesini, iki başka şirketi de yanlarına alarak birlikte üstlendiler...

Limak'ın Atatürk Orman Çiftliği'ndeki rezidans ve ticaret projesine yargıdan ret!

Limak'ın AOÇ'de inşa etmek istediği rezidans ve ticaret projesine olanak sağlayacak imar planı değişikliği mahkeme kararıyla durduruldu. İşte ayrıntılar...

Cengiz Holding Bodrum projesinin inşaatı başladı! 100 villa ve otel geliyor!

Cengiz Holding'in Bodrum'da hayata geçireceği yeni projesinin inşaatı başladı. 678 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek olan projede 100 villa ve Bulgari'nin işleteceği bir otel yer alacak.

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Doğu Anadolu Çimento San. ve Tic. A.Ş. halka arz olacak. Yapılan açıklamada firmanın halka arz büyüklüğü 2.52 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Limak Çimento'nun, halka açıklık oranı da yüzde 31 olarak kaydedildi. Toplam olarak 155 milyon lot bireysele eşit miktarda dağıtılacak.

Berr Industries Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berr Industries Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Cengiz ve Ümit Cengiz ortaklığında kuruldu.

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Cengiz İnşaat'ın Bodrum projesi için ruhsat verildi! 100 villa ve 184 odalı otel geliyor! 

Cengiz İnşaat'ın Bodrum'da hayata geçireceği 100 villanın ve 184 odalı bir otelin yer alacağı proje için ruhsat verildi. İşte ayrıntılar...

Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesi geliyor! 100 villa, 101 apart ve 83 suitlik yeni proje!

Cengiz İnşaat Bodrum'daki yeni projesi için düğmeye bastı. 568 milyon 831 bin 860 TL'ye mal olacak projede 100 villanın yanı sıra 101 apart ve 83 suitin yer alacağı otele de yer verildi.

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Cengizhan Cengiz ve Ömer Kemal Cengiz ortaklığında kuruldu.

Cengiz İnşaat'tan Bodrum'a yeni proje! 100 villa ve 1 otel geliyor! 

Bodrum'un en değerli bölgesinde bulunan 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel inşaatı için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Limak-Cengiz ve Kolin İnşaat projeleri değerleri Haberi

Limak-Cengiz ve Kolin İnşaat projeleri değerleri

Son yıllarda-hızlanan özelleştirme, altyapı ve "enerji ihaleleri, bu ihalelerin üç önemli oyuncusu arasında oldukça verimli bir işbirliği, ortaklık yarattı. Limak, Cengiz, Kolin büyük enerji projelerinin birçoğunda ortaklığa gittiler. 4 dağıtım bölgesini, Yusufeli Barajı işini birlikte aldılar. 


Pazarlama ve dağıtım şirketleri kurdular. Yine Türkiye'nin önemli projelerinden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin 3 bölümünden ikisini birlikte aldılar. Bu projenin 4 yüksek viyadük de dahil Ankara Kayaş arasındaki toplam 50 viyadüğün ihalesine de 284 milyon lira teklifle birlikte katıldılar. Ancat asıl büyük ortaklıkları bir başka altyapı projesinde, 3. havaalanı işinde gerçekleşti. Üç ortağın birlikte üstlendikleri işlerin değeri 47 milyar dolara gidiyor. 


3. havaalanı ihalesinde birlikte hareket ettiler 

Üç iş ortağının kazandıkları en büyük ihale 3. havaalanı ihalesiydi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek tutarlı ihalesinde üçlü girişim,...