03 / 05 / 2024

Lİmak Enerji yatırımları

Lİmak Enerji yatırımları

Yurt dışı elektrik ticareti faaliyetlerini büyüten Limak Enerji giderek Avrupalı bir oyuncu kimliğine bürünüyor. Şirket, Bulgaristan ve Sırbistan’dan sonra Romanya’da da elektrik ticareti lisansı edinerek, Balkanlar’daki etkinliğini arttıracak

Limak Enerji bölgesel oyuncu olacak!

Limak Enerji CEO’su Birol Ergüven, elektrik sektöründe bölgesel bir oyuncu olmayı hedeflediklerini söyledi. Grup, Bulgaristan’da kurduğu Limak Energy Europe ile tüm AB'de faaliyet imkânı yarattı

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kainat Holding A.Ş. tarafından kuruldu.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Kiler, Nahit Kiler ve Vahit Kiler ortaklığında kuruldu.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta Hasan Çınar, Murat Doğan, Cansel Nurat Aksoy, Mehmet Reha Pamir ve Kayahan Karadaş ortaklığında kuruldu.

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'da Murat Doğan, Cansel Nuray Aksoy ve Mehmet Reha ortaklığında kuruldu.

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de Erkan Ersoy ve Harun Demir Kaan ortaklığında kuruldu.

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da üstün Sağbaş tarafından kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Fatih'te Adnan Albayrak tarafından kuruldu.

Lİmak Enerji yatırımları Haberi

Lİmak Enerji yatırımları


Yurt dışı elektrik ticareti faaliyetlerini büyüten Limak Enerji giderek Avrupalı bir oyuncu kimliğine bürünüyor. Şirket, Bulgaristan ve Sırbistan’dan sonra Romanya’da da elektrik ticareti lisansı edinerek, Balkanlar’daki etkinliğini arttıracak.


Sahip olduğu toplam kurulu güç ve dağıtım faaliyetleri açısından elektrik piyasasının önde gelen oyuncuları arasında yer alan Limak Enerji, sınırötesi faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Limak Enerji CEO’su Birol Ergüven sorularımızı cevapladı.


►Türkiye’de bu yıl ne kadarlık bir elektrik talebi bekliyorsunuz?


Açıklanan son dönem ekonomik büyüme hızına paralel olarak, bu büyümenin 2-3 puan üzerinde elektrik tüketimi bekliyoruz. Bizim talep tahminimiz, 271 milyar kWh’lık talep öngören TEİAŞ’ın projeksiyonuna yakın. Beklentimiz 265-270 milyar kWh bandında bir tüketimin gerçekleşeceği yönünde... 


►Serbest piyasada elektrik fiyatları sizce nasıl bir seyir izler? 


2014 yılı özellikle kuraklığın piyasayı olumsuz yönde etkilemesi sebebiyle önceki yıllara...