21 / 05 / 2024

Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon ortaklığı 3. havalimanı

Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon ortaklığı 3. havalimanı

Dünya havacılık endüstrisinin gözü İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanında. İlk teklif ise dünyanın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Airbus’tan geldi. Airbus, havalimanına lojistik üs kurmak için 20 bin metrekare yer istedi.

Kalyon Gayrimenkul'den 3 bin yeni konut geliyor!

Kalyon Gayrimenkul Yatırım İcra Kurulu Üyesi Ayşegül Öztürk, Nevbahar Kemer Konakları’nın yüzde 55’inin satıldığını belirterek, “Yatırımı süren projeleri teslime hazırlarken, önümüzdeki üç yıl içinde 3 bin yeni konutu sektöre kazandıracağız” diye konuştu.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Kalyon Holding'ten 3 bin kişilik konteyner kent!

Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketten sonra 2 bin 336 gönüllüsüyle afet bölgesinde yer alan Kalyon Holding, Gaziantep’in İslâhiye ilçesine 3 bin kişilik konteyner kent kurmak için düğmeye bastı.

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Romanya, son senelerin en önemli altyapı projelerinden birini hayata geçiriyor. Karpat Dağları’nı delecek olan otoyol projesinin kazananı Cengiz İnşaat ve MAPA oldu. 

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Kalba İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalba İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Alparslan Balcı ve Kübra Kalyon ortaklığında kuruldu.

Reysaş GYO 3 ildeki 4 gayrimenkulün 2020 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 3 farklı şehirde yer alan 4 gayrimenkulünün 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Akiş GYO paylarını geri aldı! 

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Ağustos 2018 tarihli payların geri alımına ilişkin 20 Mart 2020 tarihinde yapılan işlemleri yayınladı...

Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon ortaklığı 3. havalimanı Haberi

Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon ortaklığı 3. havalimanı

LİMAK Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir geçen hafta Kosova’da gençlere havalimanı işletmeciliği eğitimi veren LimakASI’nın (Limak Airport Services Institute), dünyanın önde gelen sivil havacılık okullarından ENAC’la yaptığı stratejik işbirliğinin imza törenine katılmak üzere Fransa’daydı. Özdemir, burada dünyanın en büyük iki üreticisinden biri olan Airbus’ın daveti üzerine LimakASI’nın öğrencileriyle birlikte Toulouse’daki Airbus tesislerini gezip, firma yetkilileriyle birtakım temaslarda bulundu. 


ORTADOĞU'YA KAYIYOR


Airbus yetkilileriyle görüşmesi sonrasında açıklamalarda bulunan Özdemir, “Airbus, yeni havalimanımızı anlatmamızı istedi. Son dönemde müşterilerinin Batı'dan Ortadoğu’ya doğru kaymakta olduğunu, geçen yıl aldıkları 140 uçak siparişinin sadece bir tanesinin İngiltere’den olduğunu, kalan siparişlerin tamamının Orta ve Uzakdoğu’dan olduğunu anlattılar. Ve bu sebepten dolayı Türkiye’de yapılan 3. havalimanının konumunun çok stratejik olduğunu belirttiler” dedi. 3. havalimanı ile yakından ilgilenen Airbus’ın burada 20...