18 / 05 / 2024

limak Priştina Havalimanı

limak Priştina Havalimanı

Fransız Aeroport de Lyon ortaklığıyla Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’nı işleten Limak Kosova International Airport JSC Konsorsiyumu, yeni terminal binası ve ek tesisleri için 140 milyon Euro’luk yatırım yaptı...

Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında Afrika var!

Yatırımlarıyla GAP bölgesine büyük katkı sağlayan Limak Grubu, 2018 yılı hedefiyle çimento alanında Türkiye’nin bir numarası olmak için yoluna hızla devam ediyor. Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında ise Afrika var.

Aslan Bilgi: Ahmet Piriştina Meydanı yeniden düzenlensin!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bilgi, “Meydanın altı iki katlı otopark, üstü ise çay bahçesi ve kafelerle sosyal yaşam merkezi haline getirilsin” dedi

Limak İnşaat, TÜRGEV'e okul mu tahsis etti?

TÜRGEV'le Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmanın tüm maliyetinin bakanlığa yüklendiği, bazı okul, öğrenci pansiyonu, konferans salonu ve spor salonlarının da Limak inşaat tarafından bakanlığa tahsis edildiği ortaya çıktı.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Limak Holding'in acı günü! Gülseren Özdemir vefat etti!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in eşi Gülseren Özdemir bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Limak İnşaat'ın acı günü: Ahmet Talha Sabuncu vefat etti!

Limak İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş eski yöneticilerinden Ahmet Talha Sabuncu hayatını kaybetti. Limak İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş taziye ilanı yayınlattı.

Bucamar'dan 115 konutluk proje!

Buca Belediyesi iştiraklerinden Buca İmar (BUCAMAR), bir ilki gerçekleştirerek konut sektöründe önemli bir projeye imza attı. Priştina, “Amacımız asla özel sektörün talip olacağı şeyler değil. Bizim amacımız öncelikli olarak kamu yararıdır” dedi.

Limak Holding'in Rostov'daki havalimanı 2018'e yetişecek!

Bu haftaki söyleşimizi Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'le gerçekleştirdik. Gündemdeki adam olarak, her konuda sorduğumuz sorulara açık ve net cevaplar verdi.

Limak'ın Fildişi Sahili'ndeki fabrikasının temeli atıldı!

Şirket açıklamasına göre, Limak Çimento Grubu'nun Fildişi Sahili'nde 58 milyon avro yatırımla hayata geçireceği çimento fabrikasının temeli törenle atıldı.

Limak, Bursa ve Aliağa'daki santrallerle ilgileniyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: "Her iki santralle de ilgileniyoruz. Söz konusu santralleri gidip gezerek yerinde inceledik. Teklif verip vermeyeceğimiz incelemelerden sonra belli olacak" şeklinde konuştu.

Limak Çimento'dan Afrika'ya 1 milyar euroluk yatırım!

Afrika pazarına Mozambik ve Fildişi Sahili'ndeki yatırımlarıyla giren ilk Türk çimento grubu Limak Çimento, bu kıtada üç ayrı ülkede 1 milyar euroya kadar çıkabilecek büyük bir satın almaya hazırlanıyor.

Limak İnşaat, 2015 genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri Ve İnşaat A.Ş. 29.06.2015 tarihli Genel Kurul Toplantı Tutanağını yayınladı. İşte açıklama...

Limak'tan mühendislik okuyan bayan öğrencilere burs!

Limak Türkiye'deki mühendis kadınların sayısını artırmak için ilgili fakültelerde okuyan kız öğrencilere burs verecek. Amaç bilim üreten kadınların sayısını artırmak.

limak Priştina Havalimanı Haberi

limak Priştina Havalimanı

Limak tarafından yapılan Priştina Havalimanı’nın açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, havalimanının 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu duyunca Balkanlar’ın geleceği adına ümitlendiğini söyledi.

Havacılık sektöründeki yatırımlarına 2008 yılında İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın inşası ve işletmesini üstlenerek adım atan Limak’ın son yatırımı olan Kosova’nın dünyaya açılan tek havalimanı Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’nın yeni terminal binası ve ek tesisleri 140 milyon Euro yatırımla tamamlandı. Limak tarafından ‘Yap- işlet- devret’ modeli ile yapılan Kosava’daki Adem Yaşari Havalimanı yeni terminal binası ve ek tesislerin açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından dün düzenlenen törenle yapıldı.


5 milyon yolcu kapasitesi var


Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Kosova’nın yeni açılan terminal binası ile Balkanlar’ın en güzel ve en modern...