02 / 05 / 2024

Liman Han çökme riski

Liman Han çökme riski

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

İTO, Liman Han'ı restore ediyor! 

İstanbul Ticaret Odası'nın halen kulandığı binası tarihi özellikte bir yapı. Binası Fransızlar tarafından yapıldı. Sonra gümrük binası oldu. Yıllarca kaçak eşyaların toplandığı depo olarak kullanıldı. 

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

Polimeks Holding, Karaköy'de otel inşa edecek!

Polimeks Holding, Karaköy'de Rıhtım Caddesi üzerindeki Liman Han'ı alarak butik bir otel inşa edeceğini bildirdi.

Büyük Valide Han'ın çatısı yenilenecek!

İstanbul Fatih'te bulunan ve İstanbul'un en güzel manzarasına sahip olan Büyük Valide Han'ın çatısında oluşan çökme sonucu ziyarete kapandı. Han'ın çatısı yenilenecek.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için 2'nci ÇED raporu hazırlandı!

Galataport diye bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için Çinili Han ve Paket Postanesi binalarının koruma grubu ikiden bire çıkarılarak, aslı gibi yapılması istendi.

İTO ve TOBB’un Eminönü’deki 3 alanı ihaleye çıkıyor!

İTO ve TOBB’un sahip olduğu Eminönü’deki 3 ayrı alan için ihaleye çıkıldı. İTO otoparkı, 100 yıllık Liman Han ve Güneş Han’ın toplam 4 bin 529 metrekarelik arsa alanında Yap-İşlet- Devret modeliyle otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezi yapılacak.

1940 yılında Kadırga Limanı Caddesi'nde 2047 metrekare arsa 3.800 liraya satılacakmış!

1940 yılında İstanbul Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda İstanbul Suriçi'nde bazı han odaları ve arsalar satılacakmış. Kadırga Limanı Caddesi'nde 2 bin 47 metrekare arsa, metrekaresi bir lira 85 kuruştan satılacakmış.

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci Liman Hanı'nı satın almak istemiş!

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci'de bulunan Mimar Vedat Tek tarafından 1907 yılında yapılan Liman Han'ı satın almak istemiş. Han'ın müzayede de 100 bin lirayı geçeceğini tahmin etmişler.

Antalya Özel İdare İşhanı alanı şimdi ne olacak?

Geçen hafta Özel İdare İşhanı'nın inşaatına başlanmasından kolonlarında çökme olayına ve sonrasındaki yıkım tartışmaları hakkında yazdıklarım bugün artık Antalya tarihi için bir anılar dizisi oldu. Her şey geride kaldı

Adnan Sarıhan, 1.5 milyon liralık yatırımla Etiler’de restoran açtı

Adnan Sarıhan, 1988’de Esenler’de başladığı çorbacılığı, Bakırköy İncirli’de büyüttü ve mönüye ‘dil karpaçyo’ gibi ilginç yemekler de ekledi

Liman Han çökme riski Haberi

Liman Han çökme riski

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han çökme riski altında Yalıköşk Caddesi üzerinde bulunan 111 yıllık tarihi tescilli yapı denize doğru artan eğimiyle bölgede ciddi tehlike yaratıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 1907 yılında o dönem sarayın baş mimarı olan Vedat Tek tarafından yaptırılan han birinci ulusal akım mimari özelliklerini taşıyor. 1999 depreminde hasar gören yapı 2007 yılına kadar kısmen kullanıldı. Aynı zamanda 1'inci derece tarihi eser olan Liman Han 2009 yılında boşaltılmıştı. Bir dönem satılmasıyla da gündeme gelen yapı, denize doğru eğiliyor. 

Handaki eğimi ilk fark edenlerden biri olan Yüksek Mimar Hasan Kıvırcık, yapının mimari tarihiyle ilgili konuştu: Kıvırcık, “2007 senesinde ben içeri girdiğimde üst katlar kullanılmıyordu ancak alt katta bazı işletmeler vardı. O zaman...