16 / 05 / 2024

Lojistik firmalarının enerji sektörü yatırımları

Lojistik firmalarının enerji sektörü yatırımları

Türk lojistik firmalarının enerji sektörüne yönelik yatırımları hızla artıyor. Firmalar, milyonlarca dolar yatırdıkları ekipmanları ve uzman kadrolarıyla artık Türkiye bağlantılı olmayan enerji projelerini de dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşıyor

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Bayramda otobüs firmalarının boynu bükük kaldı! Terminaller boş kaldı!

Otobüs firmalarının umduğu bu bayram olmadı. Otobüs terminalleri bu bayram boş kaldı. İşte detaylar!

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Yüzde 8'i iflas bayrağını çekmek üzere, dünya şokta! Kriz orayı da vurdu, sonumuz korkunç

Avrupa'da devam eden enerji krizi büyük sorunları beraberinde getirmeye devam ediyor. Tarımdaki verimliliğiyle bilinen Hollanda'da seraları enerji krizi vurdu. Firmaların yüzde 8'i iflasın eşiğine geldi.

Otobüs biletlerine gelen yüksek zamlar firmaların yeni çareler üretmesine neden oldu! Taksitli satış başladı

Türkiye'de mazota son 6 ayda gelen zamlar bir litre yakıtın 28 liraya dayanmasına neden oldu. Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar bilet fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle müşteri kaybetmemek için alternatif çareler arıyor.

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Dev holdinglerin 2022 planları belli oldu. Türkiye'nin önde gelen dev holdingleri, iki senedir hükmünü sürdüren Kovid-19 pandemisinin bitmesi beklenen 2022'ye temkinli bütçelerle giriş yaptı. Peki inşaat sektöründeki dev firmaların 2022 hedefleri neler?

Firmaların bulutunda Bitcoin üretimi yapılıyor!

Bitcoin'e yönelik yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Çok sayıda hacker firmaların bulut sisteminde yer alan serverlarda Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. 

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Özden ve Nurdan Aydın Polatcı ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Lojistik firmalarının enerji sektörü yatırımları Haberi

Lojistik firmalarının enerji sektörü yatırımları


Türkiye ve çevre ülkelerdeki enerji projeleri bu alana yönelik lojistik ihtiyacını da artırdı. Birçok Türk lojistik firması bünyesinde bu alana özel departman kurarken, bazı firmalar ise rotasını tamamen enerji lojistiğine çevirdi. Dev enerji projelerini taşımak için milyonlarca dolarlık ekipman yatırımı yapan firmalar, yurtdışındaki projelerde söz sahibi olabilmek için Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere birbiri ardına yeni ofisler açıyor. Sektör temsilcilerine göre bu alanda uzmanlaşan firmalarımızın artık Avrupalı devlerden hiçbir eksiği yok. 


Enerji lojistiği kapsamında akaryakıt ürünleri, petrol arama ekipmanları, doğalgaz, hidroelektrik, termik ve yenilenebilir enerji santralleri taşımaları yapan firmalar, santrallerin yapımı bittikten sonra da yedek parça standart malzemeleri taşıyor. Firmalar sadece taşıma değil mühendis kadrosuyla projelerin montajını da yapıyor. Sektör temsilcileri, enerji lojistiğini de içine alan proje taşımacılığının Türkiye’de her...