16 / 05 / 2024

Otobüs biletlerine gelen yüksek zamlar firmaların yeni çareler üretmesine neden oldu! Taksitli satış başladı

Otobüs biletlerine gelen yüksek zamlar firmaların yeni çareler üretmesine neden oldu! Taksitli satış başladı

Türkiye'de mazota son 6 ayda gelen zamlar bir litre yakıtın 28 liraya dayanmasına neden oldu. Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar bilet fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle müşteri kaybetmemek için alternatif çareler arıyor.



Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 123,44 dolardan işlem görüyor.

Dün 123,70 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 122,27 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,95 artışla 123,44 dolar oldu.

Petrol ve dolar fiyatlarındaki artışlar Türkiye'de akaryakıta anında zam olarak pompaya yansıyor. 

Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve esnaf piyasaların rahatlaması için mazot ve benzin fiyatlarının bir an önce geriye çekilmesini istiyor.

Ulaşım sektöründe hizmet veren şoför esnafı ÖTV indiriminden de yararlanmak istiyor 

Kamuoyunda oluşan beklenti ise hükümetin "eşel mobil sistemini" yeniden devreye alması.

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar şehirler arası ulaşımı vurdu.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, “Bu mazot zamlarıyla, bu vaziyet giderse araçların tekeri dönmez” dedi. 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön