02 / 05 / 2024

Lojistik OSB kuruluyor

Lojistik OSB kuruluyor

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Müdürlüğü geçtiğimiz yıl projelendirdiği 'Lojistik OSB' ile ilgili çalışmalarına başladı. Türkiye'nin lojistik üslerinden biri haline geleceğine dikkat çekildi.

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Diyarbakır Lojistik Merkezi kuruluyor! Arsa tahsisi tamamlandı!

"Diyarbakır Lojistik Merkezi" kurulması için çalışmalara başlandı ve gerekli arsa tahsisi tamamlandı. Toplam 229 hektar alan üzerine kurulacak merkezin yatırım tutarı 123 milyon dolar olup 5.400 kişiye istihdam sağlanacak...

Karacadağ'da 295 hektarlık alanda OSB kuruluyor!

Diyarbakır Şanlıurfa karayolu 20’nci kilometresinde 295 hektar büyüklükteki alanda OSB yapılacak. Yol uzun, çünkü en iyi şartlarda alt yapı çalışmalarının ve tahsislerin yapılması, girişimcilerin tesislerini tamamlayıp üretime başlaması iki yıldan fazla sürecek...

Kütahya'nın OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Ulaşım altyapısı, lojistik avantajları ve düşük yatırım maliyetleri ve altı tane OSB'si bulunan Kütahya, yerli, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kütahya 1. OSB Başkanı Tolga Eskioğlu, kentin Türkiye'nin yeni gözde yatırım merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Eskipazar'a metal ve metal ürünler ihtisas OSB kuruluyor!

Tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Eskipazar bölgesine Eskipazar Metal ve Metal Ürünler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için çalışmalar hızlandı.

Başkent OSB'de lojistik merkezi kuruluyor!

Ankara'yı Anadolu'nun limanı yapacak "Lojistik Merkezi" projesi Başkent OSB tarafından yürütülüyor. Lojistik merkezi, demiryolunun ana hattı üzerinde ve 700 dönümlük arazi üzerinde inşa ediliyor...

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB kuruluyor!

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB’nin kurulması için İZTO’da toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tesisimizde 3 bin 500 kişi istihdam edilecek” diye konuştu.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

Kastamonu'da Araç ve İhsangazi arasına OSB kuruluyor!

Kastamonu Araç ilçesi ile İhsangazi ilçesi arasında Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başladı. Arazi üzerinde incelemeler yapıldı.

Salihli OSB 450 milyon TL'ye kuruluyor!

20 firmanın başvuru talebinde bulunduğu Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde imzalar atıldı. Salihli OSB 450 milyon TL yatırım bedeliyle kurulacak.

Lojistik OSB kuruluyor Haberi

Lojistik OSB kuruluyor

Eskişehir OSB Müdürü Ali İhsan Karamanlı, lojistik firmalarını bir araya toplayarak, lojistik üs oluşturma iddiasında olan bölgenin 2016 ile 2017 yılları arasında hazır hale getirilmesinin planlandığını açıkladı. Karamanlı, bölge tamamlandığında Eskişehir'in Hasanbey Lojistik Merkezi ile birlikte sadece bölgenin değil Türkiye'nin lojistik üslerinden biri haline geleceğine dikkat çekti. 


Eskişehir OSB Müdürü Ali İhsan Karamanlı, TCDD'nin Türkiye'nin en donanımlı ve modern lojistik merkezleri arasında gösterilen, 541 bin metrekare alan üzerinde kurulan Hasanbey Lojistik Merkezi'ni bu yılın başında hizmete aldığını hatırlattı. Eskişehir Sanayi Odası olarak, Hasanbey Lojistik Merkezi'nin hemen yanına Lojistik OSB kurarak, Eskişehir'in lojistik üssü olması konusunda girişimlere başladıklarını belirten Karamanlı, yatırım çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Hasanbey Lojistik Merkezi'nin güneyinde hemen merkezin yanındaki alana Lojistik OSB'yi kuruyoruz. Toplam 550 bin metrekare...