28 / 08 / 2024

Lojman kiraları artış oranı 2019

Lojman kiraları artış oranı 2019

389 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında 2019 yılı lojman kiraları açıklandı. Peki, lojman kiraları artış oranı 2019 ne kadar?

Lojman kiralarına şok eden düzenleme: Rayicin yüzde 20 altında olacak! İstanbul'da lojman kirası 18.880 TL!

Lojman kira bedelleri yeniden düzenleniyor. Artık rayicin yüzde 20 fiyat avantajıyla kiralanacak olan lojman fiyatlarının, İstanbul'da 18 bin 880 TL seviyelerinde olması bekleniyor. İşte ayrıntılar... 

Lojman kiralarına tasarruf güncellemesi kapıda: Yeni kiralar 5 bin TL ile 12 bin TL arasında olacak!

Lojmanların kira bedellerine tasarruf ayarı yapılıyor. Yakında açıklanması beklenen düzenleme kapsamında, 700 TL ile 2 bin TL arasında değişen kiraların 12 bin lirayı bulması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Kiralardaki 2,5 kat artış tahliye davalarını artıracak!

Kiralar artık 12 aylık TÜFE ortalamasına göre artacak, kiracıları zor günler beklerken, hukukçular da kiralardaki 2,5 kat artış ile tahliye davaları artabileceğini belirtiyor. 

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!

2 yıldır devam eden kiralara yüzde 25'lik zam oranı Temmuz itibariyle kaldırılıyor. Milyonların gözü yeni kira artışlarına çevrildi. Yeni kiralar ne kadar olacak? İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı. İşte ilçe ilçe yeni kiralar...

Depremzedelerin kira yardımı kesildi, tepkiler sürüyor: Kiralar fırladı, yardım artırılarak devam etmeli!

AFAD, kiracı depremzedelere gönderdiği telefon mesajıyla, kira yardımının Haziran itibarıyla bittiğini açıkladı. Ancak, bölgede kiraların fırladığı, kira yardımının devam etmesi ve artırılması gerektiği belirtildi. İşte ayrıntılar..

Kafalar karıştı! 1 Temmuz’dan sonra kiralar ne kadar artacak? Yılda kaç kez artış olacak?

2 yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış sınırlaması 1 Temmuz’da sona eriyor.  Ev sahibi ve kiracılar yeni kira artış hesaplamasının nasıl olacağını araştırıyor. Peki kira artış oranları nasıl hesaplanacak, 1 Temmuz’dan sonra kiralar hemen artacak mı? Yılda kaç kez artış uygulanacak?

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Tapu harçları ve emlak vergisine yeni düzenleme vatandaşı isyan ettirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkulde gerçek değer üzerinden alınacak vergi modeli ile ilgili yaptığı çalışmalarda sona yaklaştı. Ön görülen modeli sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Ekonomist Şenol Babuşçu’ya yorum yağdı. Vatandaş yeni vergilerin kiraları artıracağını söyleyerek isyan etti.

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Lojman kiraları artış oranı 2019 Haberi

Lojman kiraları artış oranı 2019

Lojman kira bedelleri 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlanan 389 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Tebliğ kapsamında 2019 yılı lojman kiraları açıklandı. 

2019 lojman kiraları, yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için; kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlar; kalorifersiz konutlar ve kaloriferli konutlar olarak ayrı ayrı tespit edildi. Peki, Lojman kiraları artış oranı 2019 nedir?

Lojman kiraları artış oranı 2019

2019'da yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;

a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 2,36 TL/metrekare,
b) Kalorifersiz konutlarda 3,69 TL/metrekare,
c) Kaloriferli konutlarda 4,85 TL/metrekare kira bedeli alınacak.

Kira bedeline yapılacak ilaveler


Kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da...