18 / 05 / 2024

lojman kiraya verilir mi

lojman kiraya verilir mi

KDK, kurum lojmanını üçüncü kişilere kiraya veren TCDD'yi haksız bularak lojmanların personele tahsis edilmesine yönelik tavsiye kararı verdi...

Kocaeli Başiskele ve Nevşehir Göreme'deki 7 iş yeri ve 1 adet lojman kiraya veriliyor! 

Kocaeli Başiskele ve Nevşehir Göreme'de yer alan 7 adet iş yeri ile 1 adet cami lojmanı kiraya veriliyor. İşte kira bedelleri...

Apartman görevlisi dairesi kiraya verilir mi? 

Apartmanlarda yer alan kapıcı daireleri artık işlevlerini yitirmeye başladığı için kiraya verilmelerinin yasal olup olmayacağı vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu kiraya verilir mi? Mirasçılardan biri taşınmazı kiraya verebilir mi?

Kiracılar, hisseli tapulu bir evde oturabilir mi, bu yapılar kiraya verilebilir mi? İşte kiracıların akılları kurcalayan bu soruların yanıtları!

3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında kura çekilişleri son sürat devam ediyor. Bu esnada, “Hangi TOKİ evleri kiraya verilebilir, 3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?” soruları da yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler!

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri Türkiye’nin gündeminde yer alan konulardan biridir. Peki kura çekilişinde konut çıkan kişiler taksitler bitmeden evi kiraya verebilir mi, Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi? İşte detaylar!

TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Sosyal konutlara başvuru yapanlar, bu evlere dair bazı araştırmalar yapıyor. Araştırmalarda “TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?” sorusu da yanıt bekleyenler arasında bulunuyor.

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021? Kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

lojman kiraya verilir mi Haberi

lojman kiraya verilir mi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) lojmanlarının üçüncü kişilere kiraya verilmesinin hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna ulaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kahramanmaraş'ta TCDD bünyesinde görev yapan iki tren teşkil çalışanı, lojman taleplerinin reddedilmesini KDK'ye taşıdı. Başvuruda, bölge müdürlüklerinde çalışan işçiler, Kahramanmaraş'ın merkezinde oturduklarını aktararak 2016 yılından beri defalarca müracaat ettikleri halde lojman haklarından faydalanamadıklarını ileri sürdü.

İşçiler, ayrıca idarenin lojmanları kurum personeli haricinde üçüncü kişilere kiraya verdiğini iddia ederek kiracıların çıkartılarak hakkı olan personele lojman tahsis edilmesini talep etti.

Başvuruyu incelemeye alan KDK'ye, TCDD'den gönderilen yazıda, işçilerin kent merkezine 30 kilometre mesafedeki müdürlükte çalıştığı ve Kahramanmaraş Gar sahasındaki lojmanların talep edildiği belirtildi.

TCDD'nin yazısında, 33 lojmandan hiçbirisinin boş olmadığı, 20 dairenin ise 1998-2016 yılları arasında üçüncü kişilere kiraya verildiği,...